Poroka v Brdih

Idilična dežela, vpeta v razgibano naravno kuliso, ki v slehernem letnem času ponuja izbrano paleto barv, od živahne zelene, posute z rožnatimi in belimi cvetovi spomladi, do razkošnih odtenkov oranžne, rumene, rjave in zlate v pozni jeseni, postaja ena najlepših poročnih destinacij v Sloveniji.

Prepustite se razvajati briškim gostincem. Odlična briška kulinarika, ki prepleta tradicijo in sodobnost, bo navdušila vsakogar. Vajino poročno slavje bo med briškimi griči brez dvoma nepozabno. Odlična kulinarika ter vrhunska vina briških vinarjev bosta poskrbela, da bo vajin poročni dan sanjski. 

 

VILA VIPOLŽE

 

Vila Vipolže poroka

Ena najlepših poročnih lokacij v Sloveniji vama nudi edinstven prostor za vajin pravljičen poročni dan. Najbolj ganljiv del, poročni obred, se lahko odvija na zelenici pred vilo ali v beneški sobani, Piano Nobile. Poročno slavje, dogodek poln zabave, veselja in druženja pa vama bomo pomagali urediti v čudoviti grajski kleti. Si želita večerjo na prostem? Tudi to je pri nas mogoče. 

Vila Vipolže ponuja tudi 3 superior dvoposteljne sobe in 3 junior suite za vas in vaše goste. 

Več na:  Vila Vipolže
Naslov: Vipolže 29,5212 Dobrovo
Kontakt: 08 20 554 20 in info@vilavipolze.eu

 

GRAD DOBROVO
 

Grad Dobrovo poroka 2

Na Dobrovem je že od 13. stoletja dalje stal manjši neutrjen dvor.  Na njegovem mestu je verjetno v sredini 17. stoletja zraslo novo renesančno grajsko poslopje, ki se nam je ohranilo v razmeroma nespremenjenem videzu in velja danes za enega najlepših na Goriškem.

V prvem nadstropju graščine vas pričaka viteška dvorana z grbi nekaterih plemiških družin, ki so imele grad v posesti. V dvorani je ohranjena stenska poslikava, ki verjetno predstavlja mesto Genova. Danes Viteška dvorana danes gosti številne glasbene in druge prireditve, kot tudi poroke.

Več na: Grad Dobrovo
Naslov: Grajska cesta 10, Dobrovo v Brdih
Kontakt: info@obcina-brda.si

 

GREDIČ

 

Gredič poroka 2

 

Gredič, položen v samo osrčje prelepe gričevnate pokrajine vinskih trt do koder seže pogled, bo zarisal sanjske kulise za vaš sanjski poročni dan. Grajski zidovi dvorca, toplina in udobje restavracije ter dih jemajoča eleganca vinoteke s svečanim templjem penin bodo navdih romantičnih spominov v vašem poročnem albumu.

Njihovi priznani kuharski mojstri bodo vašemu posebnemu dnevu dodali edinstven dotik in vas popeljali na izjemno gastronomsko popotovanje v eni od najbolj vznemirljivih kulinaričnih regij na svetu, ki se bo nadaljevalo s praznovanjem z vašimi bližnjimi do zgodnjih jutranjih ur.

Gredič ponuja tudi prijeten ambient za bivanje in nočitev. Mladoporočencema in njunim gostom je na voljo vseh 7 sob, vključno z master suito, ki je kot nalašč za oblačenje in ličenje neveste in družic, ko se pripravljajo na obred. Toplo gostoljubje in očarljivi razgledi vas bodo navdihnili, naše osebje pa bo poskrbelo, da bo vaš posebni dan brezskrben in nepozaben.           

Več na: Gredič
Naslov: Ceglo 9, 5212 Dobrovo
Kontakt:  05 828 0120 in info@gredic.si

    

HIŠA ŠTEKAR

 

Hiša štekar poroka 2

 

Med griči in dolinami, zavitimi v odejo sadja in vinogradov, pod budnim očesom cerkvice stoji vas Snežatno. Tam pa kmetija Štekar, ki jo že desetletja z ljubeznijo vodi družina Štekar. Njihova strast do dela se odraža v njihovi gostoljubnosti in domačnosti.

»Posebnost naše hiše je da je civilni obred možen tako zunaj na dvorišču kot tudi v vinski kleti. Ponujamo tako obred s pogostitvijo kot tudi celotno večerjo in poročno zabavo. Za mladoporočence lahko poskrbimo tudi za okrasitev prostorov, izdelavo torte.«

Več na: Hiša Štekar
Naslov: Snežatno 26 a, 5211 Kojsko
Kontakt:  info@stekar.si

    

NEJKA IN UROŠ KLINEC

 

Nejka in Uroš Klinec poroka 2

 

Vila, ki stoji v deželi tisočerih gričev, obdana z vinogradi, oljkami in sadnim drevjem, sprejme lahko največ 60 ljudi.  Je tudi vrata do vseh užitkov izjemne regije in kraj, kjer lahko uživate.

»Ponujamo vam pristno doživetje: lokalno kuhinjo v naši restavraciji, prijeten dopust v naših umetniških sobah, pristen domači pršut, izjemna vina in toplino«.

Naj bo to vaš kraj za reči »da«.

Več na: Nejka in Uroš Klinec
Naslov: Plešivo 51/B, 5212 Dobrovo
Kontakt:  041123456 in info@klinecplesivo.si

 

POROKA NA PROSTEM

 

poroka na prostem 2

 

Si želita poroko izvesti na prostem? Za vas imamo na voljo kar nekaj čudovitih lokacij, kjer lahko izvedemo poročni obred. Če pa ne bosta zadovoljna s ponujenim, se bomo z vami zapeljali med briškimi vasmi in skupaj bomo našli pravi kotiček za vaju. Neponovljiva narava ter lepota pokrajine vaju bo zagotovo prepričala, da si usodni da izrečeta med vinogradi ali češnjevimi nasadi.Preživita vajin najlepši dan v objemu briških gričev ter obdana s toplim mediteranskim soncem. 

 

 CERKVENA POROKA

 

Sv. Križ poroka

 

V Goriških Brdih majhnih cerkvic kar mrgoli. Ena najlepših lokacij za cerkveno poroko je Sveti Križ v Kojskem.

 

 ______________________________

Več info:

Turistično informacijski center Brda
Šmartno 13, 5211 Kojsko
T: +386 (0)5 395 95 95
E: tic@brda.si
Facebook: @Brda
Instagram: @goriska_brda