Aktivne počitnice

Brda ponujajo tudi bogate zelene zaklade naravne dediščine in številne možnosti preživljanja prostega časa v stiku z domačini.

Med vinogradi, oljčniki in sadovnjaki, ki obkrožajo razpršene, s strjenimi vasicami posejane briške griče, se vije 8 pohodnih poti, poimenovanih po starih sortah briških češenj. Skupaj več kot 80 km užitkov v naravi, polnih življenja v vseh letnih časih.

Bolj zahtevne obiskovalce vabijo pohodne tematske poti, Gradnikova učna pot in Pot miru ter pohodniška transverzala Alpe Adria Trail, dolga več kot 690 km, ki na poti od avstrijskega Grossglockerja do Milj pri Trstu Brda seka kar dvakrat.

Gričevnata, raznolika in zelena, predvsem pa prometno odmaknjena pokrajina, ponuja preko 280 km kolesarskih užitkov na 9-ih terasah. Edinstveni razgledi, idilična pokrajina, ob poti pa enogastronomska ponudba ter zgodbe, ki jih skrivajo kraji in ljudje.

Pestro ponudbo smo sredi poletja obogatili s kolesi na elekrični pogon. Vrhunska kolesa nudijo tudi povprečnim kolesarjem, otrokom in starejšim gostom možnost premagovanja zahtevnejših briških vzponov brez napora.