Koledar dogodkov

Dogodek: Sanje v Medani - Ciganske noči pesmi in vina

Datum: 26.06.2021 - 27.06.2021

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

 

"SANJATI NI PREPOVEDANO!"

Letos poteka 12. zaporedno leto festivala Sanje v Medani ter 20. leto festivala Sanje, za njim pa ostaja sled več tisoč navdihnjenih dogodkov s področja literature, glasbe, gledališča, filma in drugih področij ustvarjalnosti. Festival je gostil vrsto slovenskih in tujih prepoznavnih umetnikov.

 

  • Sobota 26.6.2021, Grad Dobrovo

GLASBA: Tinkara Kovač Drago Mislej - Mef Jani Kovačič Tomaž Lipic
POEZIJA: Glorjana Veber Vid Sagadin in drugi

Osrednji zvezdi sobotnega koncertnega večera bosta slovenska rock glasbenica, flavtistka in glasbena pedagoginja Tinkara Kovač ter glasbenik, kitarist in tekstopisec Drago Mislej – Mef, ki bosta nastopila na odru gradu Dobrovo. Častni gost bo kantavtor in festivalski trubadur Jani Kovačič. Na sobotni večer bodo z nami tudi glasbenik Tomaž Lipicar, pesnica Glorjana Veber, pesnik Vid Sagadin in še kateri od pesniških glasov. Osrednje sobotne prireditve – pesniški performansi in celovečerni koncert – bodo potekale na dvorišču gradu Dobrovo.

 Vstopnice lahko kupite tukaj: Sanje v Medani

  • Nedelja 27.6.2021, Šmartno

PRAVLJIČNA VAS: Milena Milena Blažič Tinkara Kovač Župančičeva frulica in drugi

V sklopu Pravljične vasi se bo v nedeljo, 27. junija, v Šmartnem odvijal pravljični festival za otroke, ki ga bo povezala Milena Mileva Blažič z glasbenico Tinkaro Kovač.

 

  • Nedelja 27.6.2021 ob 17. uri, Grad Dobrovo

FORUM SANJE -  Kriza človečanstva: prof. dr. Andraž Teršek pater dr. Karel Gržan Nada Vodušek in drugi

Jasna in neustrašna misel se bo zaslišala na Forumu Sanje, ki se bo prav tako v nedeljo odvil na pokriti terasi gradu Dobrovo, na njem pa bomo letos gostili izjemnega poznavalca ustavnega prava, pravnika, filozofa in misleca dr. Andraža Terška, duhovnika, pisatelja, magistra teologije in doktorja literarnih ved dr. Karla Gržana (na daljavo), radijsko voditeljico, urednico in kritični glas Nado Vodušek in še koga.

Vstopnice lahko kupite tukaj: Forum sanje

 

VSTOPNICE:

Sanje v Medani 26.6. 2021

Forum Sanje 27.6.2021

Štiridnevna festivalska 24. - 27.6.2021

 Forum Sanje 2021

Več informacij o dogodku: Festival Sanje