Briška kuhinja, tako zelo mediteranska, neverjetno iznajdljiva in ustvarjalna. Polna privlačnih starinskih potez, pomlajena z novimi kombinacijami in preoblečena v svetovljanska oblačila. Vse leto sveže sestavine, okusna in sočna zelenjava, domače mesnine, dišeča bela polenta, bogastvo dišavnic in divjih poganjkov, pa še izjemno briško oljčno olje, ki se v Brda po dveh velikih pozebah leta 1929 in 1955 ponovno vrača, so samo nekateri izmed poudarkov briške kuhinje. Ko boste pokusili še krodegine, markandele, pa skoraj pozabljene kostanjeve jedi, zavohali koromačev cvet, naredili požirek dobrega domačega tropinovca ali methanega (zdravilnega žganja), boste opojnost Brd začutili še drugače. Gostom, slučajnim popotnikom ali zvestim ljubiteljem briške pokrajine Brici radi povedo, da dobro vino ni nikoli rado samo. Opisi so povzeti po knjigi Briška kuhinja, avtoric Magde Reja in Tatjane Sirk. Preverite, kje vse lahko okusite briške dobrote: Odprte domačije |