Vrhunsko vino

Gričevnata terasirana pokrajina Goriška Brda s svojo izjemno lego rojeva odlična tako bela kot rdeča vina. Nič čudnega torej, da so tukajšnja vina že prejela številne mednarodne nagrade in priznanja, kar potrjuje visoko kakovost in vedno večji ugled te regije med vinoljubi in vinskimi strokovnjaki po svetu. Regija in briška vina navdušujejo številne vinske kritike, ki so o Goriških Brdih zapisali, da je vinska dežela, ki jo je potrebno obiskati.

Vinogradi segajo od nižjih leg v dolinah do višjih pobočij, kjer so tudi nekatere najboljše pozicije za pridelavo vin. Vina Goriških Brd, katere gotovo karakterno zaznamuje opoka (t.j. lapornata zemlja), se ponašajo z izjemno mineralnostjo, svežino in eleganco ter izražajo edinstven terroir te regije. Med najbolj znanimi sortami, ki uspevajo v teh vinogradih, so rebula, zeleni sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, merlot in cabernet sauvignon.

Med večjimi projekti, ki širijo mednarodno prepoznavnost terroirja in avtohtone sorte rebule je Masterclass Brda Home of Rebula.

 

Vinarji
Vinarji
Briška vina
Briška vina