Hiša Marica

Obnovljena stara domačija je ime dobila po „noni“ Marici, ki je otroke  razvajala z domačimi dobrotami.

Hiša Marica stoji za mogočnim obzidjem znotraj slikovite srednjeveške vasice Šmartno. Nekoč vojaška utrdba, danes romantično naselje, kjer se zdi, da se je čas ustavil.


RESTAVRACIJA

Hiša Marica se nahaja v samem vaškem jedru, v pritličju je restavracija s prelepim vrtom na ulici.

Restavracija nudi tradicionalno kuhinjo, ki temelji na sezonskih in lokalnih sestavinah. Pri nas zato nimamo stalnega jedilnega lista, ampak se le-ta spreminja tedensko. Tako nudimo dnevno dva menija, ki temeljita na lokalno pridelanih surovinah, katere v veliki meri sami pridelamo ali jih odkupimo od okoliških kmetov. Spomladi in poleti imamo v ponudbi tudi meni s svežo soško ribo.

Posebej smo ponosni na domač briški pršut, šalam, panceto ter ostale mesnine, ki jih z izkušnjami, znanjem in ljubeznijo do tradicije pridelujemo in zorimo pod streho naše domačije v Medani.

K lokalni kulinariki seveda ponujamo vrhunska briška vina iz domače kleti Belica.

KAPACITETE

Zunaj: 36 sedišč
Noter: 40 sedišč


PRENOČIŠČA

Po kamnitem stopnišču se povzpnemo v prvo nadstropje, kjer se nahajajo stilsko prenovljene prostorne sobe, vsaka zaznamovana z avtentičnim sredozemskim značajem.

Vse sobe klimatizirane in opremljene s SAT TV, rustikalnim pohištvom iz masivnega lesa in lesenimi tramovi. Kopalnica ima tuš, sušilnik za lase in brezplačne toaletne potrebščine.

V ceni je vključen bogat zajtrk z domačimi dobrotami in pridelki.

Otroci do dopolnjenega 7 leta starosti bivajo brezplačno.

Vse sobe se nahajajo v prvem nadstropju. Dvigalo ni na voljo.

KAPACITETE

4x soba za 4 osebe
2x soba za 3 osebe
1x app za 5 oseb

Skupaj: 27 oseb


DODATNE INFORMACIJE

Hišne živali niso dovoljene.