Turistična Kmetija Kren

Turistična kmetija Kren se nahaja v vinogradniško in sadjarsko usmerjeni obsredozemski pokrajini na zahodu Slovenije – v Goriških Brdih, v majhni vasici Plešivo, kjer je prav turizem osrednja gospodarska panoga in kjer lahko vsak obiskovalec dobi ponudbo hrane in domačih vin, katerih si zaželi. Kmetija Kren se je najprej ukvarjala z vinogradništvo in vinarstvom, kjer sta oče Armando in sin Darjo skupaj ustvarjala vina. Nato se je kmetija usmerila še na sobodajalstvo in naposled tudi na gostinstvo, ko so leta 2006 odprli turistično kmetijo Kren. Darju pri vodenju kmetije pomagajo še žena Meri, hči Tjaša in sin Matija. Njihova nastanitev je idealna za oddih od hrupnega mestnega življenja - za vse, ki si želijo mirnega počitka v naravnem okolju.


RESTAVRACIJA

Na turistični kmetiji Kren nudijo pestro izbiro domačih briških dobrot: narezki z domačim kruhom, mesne jedi na žaru ali v pečici, domači njoki, rezanci ter riž s številnimi omakami ter obilo okusnih prilog. Nudijo tudi vegetarijanske jedi, za sladkosnede pa imajo na voljo tudi slastne domače sladice. V toplejših mesecih je na voljo zunanja terasa, kjer imajo obiskovalci krasen razgled na okoliške kraje in sončni zahod nad Krminsko goro - kjer se lahko v miru razvajajo ob odlični hrani in kozarcu dobrega vina.

Turistična kmetija je med drugim primerna za razne zabave, poroke, obletnice, rojstne dneve ter na splošno za večje skupine ljudi. V notranjosti se nahajata dve jedilnici, katere se po potrebi lahko spremenijo v plesišča.


PRENOČIŠČA

Turistična kmetija Kren je odlična izbira za vse, ki si želijo mirnega počitka v naravnem okolju goriških Brd. Vse sobe imajo kopalnico in možnost dodatnih ležišč. Zjutraj je možna tudi strežba zajtrka po dogovoru.

KAPACITETE
2x soba za 3 osebe
1x soba za 2 osebi
Skupaj: 8 oseb


DODATNE INFORMACIJE
Hišni ljubljenčki dobrodošli