Wine safari - edinstvena vinska pustolovščina

Spoznajte Brda na vznemirljiv način – naj vas Brici popeljejo po briških gričih z jeepi. Odkrijte kotičke, ki so običajno skriti očem obiskovalcem, hkrati pa izkusite izvrstne vinske in oljčne degustacije. Naučili se boste prepoznati briško zemljo – opoko, obiskali boste svetovno znane vinarje ter izvedeli številne skrivnosti pridelave najkakovostnejšega vina. Preizkusite se v »švercanju« lokalnih produktov, kot nekoč. Čaka vas enkratna izkušnja, polna pristnih doživetij in dogodivščin. Doživetje zaznamuje enkratna kombinacija narave, kulture in enologije.


Vinski safari – kratek

Traja približno 3 ure. Začne se z mini degustacijo v vinogradu in prigrizkom. Nato se odpeljemo do vinarja, kjer degustiramo vrhunsko vino. Zaustavimo se na enem najlepših razgledov na Brda in se mimo prelepe vasi Šmartno vrnemo nazaj.


Vinski safari – daljši
Za to dogodivščino si je potrebno vzeti 6 ur časa, vendar vam zagotovo ne bo žal. Začnemo v vinogradu, kot se spodobi – z glažem vina in domačimi dobrotami. Nato se počasi odpravimo do prve kleti, kjer degustiramo svetovno poznana briška vina. Zraven dobrega vina gre z roko v roki dobra hrana, zato se bomo po degustaciji ustavili in pojedli nekaj dobrega. Kontrabanti niso tisti pravi, če bi ostali samo na eni strani meje, zato vas bomo po skrivni poti pripeljali v italijanski Collio, v klet vrhunskega vinarja. Ne bodo vas čakali praznih rok, ampak bodo pripravili tudi nekaj malega za pod zob. Po lepo preživetem dnevu se odpravimo nazaj na slovensko stran, kjer vas čaka še manjše presenečenje.

Za doživetje je potrebna predhodna rezervacija.


Info in kontakt:

Kontrabant - Adwineture Awaits 
Vipolže 76a, 5212 Dobrovo

T: + 386 31 363 179 
E: info@kontrabant.si  
W: Kontrabant