TOP 5 enogastronomskih festivalov, ki jih morate obiskati

27.07.2024

Vas mika, da bi v letu 2024 doživeli kaj drugačnega? Želite na enem mestu doživeti domačo pristnost in vrhunsko enogastronomijo? Potem vabljeni v Brda!

Tukaj pet namigov, kateri dogodki vas bodo zagotovo popeljali v posebno kulinarično avanturo:

1. Brda in Vino, Šmartno 20. april 2024

Brda in vino je zagotovo eden najlepših dogodkov v Brdih. Ozke uličice v osrčju vasice Šmartno, številne stojnice z lokalnimi dobrotami, kuharski mojstri od blizu in daleč, vina priznanih vinarjev, pestra tržnica, ki ponuja domači med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke, vse to in še več bo vaš dan v Goriških Brdih napravilo nepozabno.

Več info in rezervacija vstopnic: .

2. Brda&Friends, Vila Vipolže 11. maj 2024

Festival Brda&Friends s približno 50+ vinskimi hišami, tako iz Goriških Brd kot tujine se gotovo uvršča med najbolj zanimive dogodke v Brdih. Kulisa renesančne Vile Vipolže, različni kulinarični ponudniki, izjemen izbor vrhunskih vin in butični siri ustvarjajo preplet doživetij, ki jih ne gre zamuditi.

Nenazadnje: vsako uro se ena izmed sodelujočih restavracij predstavlja tako z lastno filozofijo kot promocijsko degustacijsko jedjo.

Več informacij in rezervacije vstopnic: Vinoteka Brda

3. Festival briške češnje, Brda 8. in 9. junij 2024

Doživite utrip zorenja briškega kraljevega rdečega sadeža in vsa doživetja, ki vas bodo popeljala v odkrivanje dežele češenj!

Veliko briških vasic z izjemno dediščino vpetih v dogajanje, stojnice z lokalnimi produkti in izdelki, kulinarična doživetja, kulturni in otroški živ žav, likovni extempore, delavnice z lokalci, sproščenost trenutka in pa seveda velikooo češenj. Košarica razlogov, zakaj obiskati Brda ob tej priložnosti, je resnično polna.

Se nam torej pridružite pri zobanju češenj?

Več informacij: TIC Brda

4. Dnevi odprtih kleti, Brda 15. in 16. junij 2024

Dnevi odprtih kleti so zaščitna znamka meseca junija v Brdih. Prvo poletno sonce in kar 37 odprtih kleti. Kombinacija, ki nudi pravi začetek poletnega druženja v svetu okusnih briških vin.

Vse informacije o nakupu vstopnic, organizaciji prevozov in poteku dogodka, najdete na spletni strani Kontrabant/DOK

Vstopnice: https://kontrabant.si/trgovina/

5. Martinovo, Šmartno, 9. in 10. november 2024

Jeseni, ko briške griče prekrijejo topli odtenki čudovitih barv, je ravno pravi čas, da pravljičnost naše pokrajine doživite z nami.
Pričakali vas bomo v idilični srednjeveški vasici ŠMARTNO, kjer je vsak požirek briške žlahtne kapljice in grižljaj tradicionalnih dobrot eksplozija doživetja okusov.

MARTINOVANJE, ki v veselo družbo poveže ljubitelje in poznavalce jesenskih dobrot, še posebej vina, je torej izvrstna priložnost za obisk Brd.

Več informacij: TIC Brda

 

Ob obisku naših enogastronomskih festivalov ne pozabite na namestitev!

Izberete in rezervirate jo lahko iz tega seznama: SEZNAM NAMESTITEV