Briški pridelki

Poleg slastnih, rdečih češenj in vrhunskega vina, Brda ponujajo mnogo več.

Briško sadje zaradi svoje odlične kakovosti slovi daleč naokoli. Briški plodovi dozorijo na soncu, zato so dišeči in okusni. Briške gospodinje čudovite sadne okuse, vonje in barve že od nekdaj spretno uporabljajo v vsakdanji kuhinji, tudi tako, da jih na različne načine hranijo za čase, ko narava počiva. Takrat nas razveselijo z odličnimi sadnimi krhlji ali z domačo marmelado in džemom.

Sadje, stisnjene grozdne jagode, zdravilna zelišča, se v prvih zimskih dneh, ko se narava pripravlja k počitku, veselo prekuhavajo v žgajnerskem kotlu. Iz njega priteče aromatično, predvsem pa zdravilno žganje. Požirek domačega žganja pogreje in povrne moč.

Na zdravje blagodejno vpliva tudi oljčno olje in med.

Postrezite si s košarico naravnih pridelkov »briškega zdravja«.

Marmelade in džemi

Oljčno olje

Žganja

Med

Suho sadje