Erzetič, Višnjevik

Družinska zgodba Erzetičevih iz Višnjevika je že od leta 1725 povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom. Zvesti ostajajo briški zemlji, združujejo tradicionalne načine pridelave grozdja in vina s sodobnimi znanji in tehnologijo ter tako oplemenitijo odlična sortna vina.

Zadnja leta se pod vina podpisuje Andrej Erzetič, ki mu je vajeti vodenja kmetije prepustil oče Aleksij, njemu pa jih je nekaj desetletij pred tem zaupal oče Anton. Vsaka generacija ima svojo vizijo, nobena pa ne odstopa od spoštovanja družinskih vrednot, h katerim sodijo delavnost, skupno delo in stalne izboljšave v vinogradu in kleti.

Degustacija po predhodnem naročiluObisk kleti po predhodnem naročiluProdaja vina

 

Višnjevik 25/a,

5212 Dobrovo 

tel.: +386 (0)5 395 94 60
info@vino-erzetic.com,

 www.vina-erzetic.com

 

Po predhodnem naročilu!

nazaj >>

Posebnost hiše:

Posebnost Vinarstva Erzetič je zorenje vina v velikih glinenih amforah, ki so vkopane v briško zemljo v  novozgrajeni vinski kleti. V idealnih podzemeljskih pogojih je opravljen celoten postopek od predelave grozdja, skrbno nadzorovanega zorenja vina, do ustekleničenja.

Pri Erzetičevih veliko pozornosti posvečajo Rebuli, ki je že dolgo časa sorta, ki nosi zastavo Goriških Brd. Črna Rebula ali Pokalca pa je bila skoraj pozabljena. Erzetičevi so prvi v Brdih, ki ponuja obe. Njune izjemne lastnosti omogočajo kletarju, da ju uporabi kot osnovo za penine, za sveža mirna vina, za daljše zorenje v sodih in tudi v amforah. 

V zadnjih letih uveljavljajo osnove ekološkega vinogradništva, ki ga želijo potrditi s pridobitvijo certifikata EKO kmetije.

Zemljevid: