Brda Contemporary Music Festival

Festivala se udeleži kopica svetovno priznanih glasbenikov in drugih umetnikov. Namen festivala je zlasti spodbuditi sodelovanje umetnikov iz obeh strani Brd, Brda popeljati na evropski zemljevid ter privabiti čim več novih obrazov in navdušencev. 

V sklopu dogajanja sodelujejo tudi različni briški ponudniki, med njimi vedno prisotni ponudniki briške kapljice in briške kulinarike. Festival je tudi stičišče, kjer se ob dobri glasbi srečajo domači umetniki, predstavniki številnih briških kulturnih društev.

Brda Contemporary Music Festival, festival ustvarjalne glasbe in improvizacije, se bo med 9. in 11. septembrom 2021 že enajstič odvil v Šmartnem, v osrčju Goriških Brd. Festival bo in kot trenutno kaže bo potekal tako kot je zanj značilno – v sožitju med slovensko, furlansko in italijansko kulturo, umeščen na pomembno stičišče evropskih tokov. Najpomembnejši cilj festivala ostaja: ustvarjanje glasbenikov na področju med Italijo in Slovenijo s pogledom v Evropo in po svetu.

 Sodobna ustvarjalna glasba se srečuje z drugimi umetniškimi zvrstmi, od vizualnih umetnosti do videa in plesa, nudi izhodišče za življenje in druženje ravno v najpomembnejših trenutkih za Brda, v času trgatve. Za trenutek se odmakne od naporov življenja, se oblikuje in živi v srednjeveški vasici Šmartno, s tem bogati okolje in ljudi. 

Program: Brda Contemporary Music Festival

bcmf2021_1bcmf2021_2

 

nazaj >>