Praznik češenj

Največja in  najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev, ki jo obišče že preko 30.000 obiskovalcev iz domače ter  sosednjih italijanskih in avstrijskih pokrajin, je vsekakor Praznik češenj. Dogodek  poln etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije. V sklopu praznika ne gre spregledati naslednjih dogodkov:

* Maraton Junakov vinogradov 30. 5. 2020
Dogodka se vsako leto udeleži preko 1.000  kolesarskih navdušencev, ki pridno seštevajo prekolesarjene kilometre na poti iz Ljubljane v Brda.

*Pohod od češnje do češnje 31. 5. 2020
Udeleženci skupaj s poznavalci briške pokrajine »osvajajo« briške griče. Pot se vije skozi vasice, vinograde in sadovnjake, kjer z  dreves pozdravljajo hrustljave, rdeče češnje.

* Dnevi odprtih kleti 6. - 7. 6. 2020
Enkrat v letu, ob zaključku pomladi, ko sonce že prijetno greje rodovitno zemljo in prostrane vinograde Brd, najboljši vinarji odprejo svoje kleti ter omogočijo obiskovalcem nepozabno doživetje. Popeljali vas bodo v osrčje svojih kleti, med vinske sode, kjer vas bodo navdušili z izvrstnimi vini, s poznavalci vin izmenjali izkušnje in delili dragocene nasvete o umetnosti kletarjenja.

Izhodiščna točka je Vila Vipolže.

Vstopnica + vinski kozarec + vrečka za kozarec + brezplačni avtobus
Cena v predprodaji: sporočimo naknadno  (naročilo na info@dokbrda.si)
Cena na dan dogodka: sporočimo naknadno.

V ceno je vključen obisk in degustacija vin pri izbranih vinarjih ter organiziran prevoz iz Vile Vipolže do sodelujočih vinarjev.


Extra:
Wine safari DOK (več informacij na info@kontrabant.si) - omejeno število

Za več informacij glede dneva odprtih kleti nas kontaktirajte na info@dokbrda.si ali na mobilno številko 031 363 179.

 

Več info:

Turistično informacijski center Brda
Šmartno 13
5211 Kojsko

T: +386 (0)5 395 95 95
E: tic@brda.si

 Logo TZS                   STO LOGO

nazaj >>