Brda in vino - enogastronomski dogodek

 

 

 

 

Festival Vina & Kulinarike 

Predstavitev domačih in gostujočih restavracij s pripravo jedi v živo, druženje z briškimi vinarji, poulična glasba ter tržnica z domačimi proizvodi.

 Spomladanski dogodek Brda & Vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin, je festival v zadnjih letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je tako na vinskem kot kulinaričnem področju ter prerasel v največjeno-gastronomski dogodek daleč naokoli. Enostavno pripravljene jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.

Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se s kuhinjo v živo predstavi več kot 30 domačih in gostujočih restavracij ter skoraj vsi briškivinarji.

Obiskovalci neomejeno okušajo sveže pripravljene jedi kuharskih mojstrov v prijetnem druženju in spajanju okusov z vini briških vinarjev, obiščejo tržnico, ki ponuja raznovrstno kulinarično in rokodelsko ponudbo. Na stojnicah najdemo briški med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke. Bogat glasbeno in plesno navdahnjen program, začinjen s kančkom umetniškega pridiha obiskovalcem zagotavlja, da bo dan ob hrani, vinu in odlični družbi zanimiv, okusen, nepozaben.

Brda in vino 2024

Čas trajanja prireditve: 12:00 - 19:00

Cena vstopnice:

  • 95 € - v predprodaji, ki traja od 1.2 do 10.3.2024
  • 105 € - v redni prodaji od 11.3.2024 dalje  
  • Cena otroške vstopnice: od 8 do 18. leta - 30,00 EUR (brez degustacijskega kozarca)

 Cena vključuje: neomejene degustacije vrhunskih vin in sveže pripravljenih jedi, bogat program poulične glasbe in animacij, degustacijski kozarec s torbico.  

Zaradi zagotavljanja kakovosti prireditve je število vstopnic omejeno.  

Info in rezervacije:

  • brdainvino@gmail.com
  • agencija-marica.si
  • sanmartin.si
  • brdainvino.si

Nočitve v Brdih: tic@brda.si

TAXI BRDA:

T: +386 51 366 182

E: taxi.brda@live.com

 

 

nazaj >>