Vabljeni k spremljanju spletne predstavitve pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) ter pozivov za prijavo za edinstvena doživetja Slovenije (Slovenia Unique Experiences, SUE)

 Predstavitev pozivov bo potekala v sredo, 9. februarja 2022 ob 10. uri prek spletne platforme Zoom.

Na predstavitvi bodo podrobneje orisani namen in postopek pridobitve znaka Slovenia Green, pa tudi predstavljeni vsi mednarodni certifikati za ponudnike na podlagi katerih se slednji lahko pridružijo Zeleni shemi slovenskega turizma. Predstavljene bodo tudi spremembe in najpomembnejše točke poziva za edinstvena doživetja Slovenije.

Za sodelovanje na dogodku je potrebna predhodna registracija, ki je mogoča na POVEZAVI.

Program dogodka:

10.00 – 10.30: Zakaj in kako se pridružiti družini Slovenia Green, Maša Klemenčič, STO 10.30 – 11.10: Predstavitev trajnostnih in okoljskih znakov za ponudnike, Tina H. Zakonjšek, Zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace 11.20 – 11:40: Poziv za 5-zvezdična doživetja, Morana Polovič, STO 11.40 – 12:00: Predstavitev dveh edinstvenih doživetij iz zbirke SUE

"Pandemija Covid-19 je še poudarila pomen turizma, ki pri svojem razvoju upošteva naravno in družbeno dobrobit lokalnega okolja, ta vidik pa bo zagotovo ključen tudi pri pripravi nove nacionalne strategije razvoja turizma za obdobje 2022-2028. Vse navedeno še poudarja smiselnost obstoja ZSST kot krovne nacionalne platforme za trajnostno upravljanje destinacij in njihove turistične ponudbe, ter nadaljevanje promocije edinstvenih doživetij Slovenije. Turistični ponudniki in doživetja, ki jih ponujajo, so ključni za trajnostno delovanje destinacije in globalno promocijo Slovenije kot zelene države z odgovornim odnosom do okolja. Če želimo ta status obdržati, moramo gostom omogočiti obisk, ki bo naše vrednote odseval, to pa se začne pri ponudnikih – ti najbolj vplivajo na izkušnjo gostov v državi," poudarjajo v Slovenski turistični organizaciji.

Več o Zeleni shemi slovenskega turizma in pozivu za edinstvena doživetja Slovenije si lahko preberete na poslovnih straneh STO.

Destinacija Brda vabi vse ponudnike, da vstopijo v družino ZSST in se prijavijo na poziv za edinstvena doživetja Slovenije.

 

 

logo I feel Slovenia

nazaj >>