Brdalicious - okusi jeseni

Ali veste, da je jeseni briška kulinarika prava eksplozija okusa ter vitaminov in hranil? Ne zamudite priložnosti in obiščite naše ponudnike, ki vam bodo postregli z jedmi, ob katerih zagotovo ne boste ostali ravnodušni. November je mesec Martinovanja in s tem jedi iz kakija, račke ali gosi, gobe, kostanja, novega oljčnega olja,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Briška kulinarika je pisana in raznolika. Sledi ritmu narave ter po načelu od vil do vilic v vsakem letnem času zapiše drugačno zgodbo. Briški človek ljubi svojo zemljo, ki ga razveseljuje z okusnimi darovi, iz katerih ustvarja prave kulinarične mojstrovine. Korenine briške kulinarike se opirajo na bogato tradicijo in izročilo, začinjeno s pridihom sodobnosti. Brbončice razvajajo pristni okusi, ki nastajajo izpod delovnih briških rok ter v vas vzbudijo občutek pristne povezanosti.

V tem čudovitem delčku sveta v osrčju vinskih kleti, oljčnih nasadov in sadovnjakov dobite občutek, kot da se hiter tempo življenja vsaj za kratek čas ustavi. Vabljeni, da jo doživite z nami!

Brdalicious osnovna grafika

DOMAČIJA KABAJ-MOREL: Šlovrenc 4, 5212 Dobrovo

Rezervacija: 05 395 9560, 041 454 002 , info@kabaj.si

Ponudba:

  • carpaccio jurčkov, strjenka soške postrvi, staran kozji sir, žele limete
  • kakijev sorbet s peno rdečih pomaranč
  • jelenov hrbet
  • lešnikov pire
  • karamelizirana šalotka
  • pečen trevižan
  • Slivova strjenka
  • mandljeva krema
  • pena iz mošta

Več informacijKabaj-Morel

 

TURIZEM BREG: Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo

Rezervacija: 05 304 25 55, info@turizembreg.com

Ponudba:

  • kostanjeva mineštra z jurčki
  • bučni njoki
  • njoki s kostanjem maronom in bučo
  • puran v kostanjevi omaki
  • potica z svežim grozdjem
  • kostanjevi štruklji

Več informacijTurizem breg

 

 

NEJKA IN UROŠ KLINEC: Plešivo 51b, 5212 Dobrovo

Rezervacije: +386 31 339 463, +386 41 359 253, info@klinecplesivo.si

Ponuba:

  • gosja pašteta s kakijevo kremo in granatnim jabolkom
  • kremna juha iz muškatne buče in kostanjem
  • riž Aquarello z jurčki 
  • bleki z račjim ragujem
  • račka pečena v lastni maščobi na nizki temperaturi več kot 5 ur s pirejem in pituralko
  • kakijeva torta s kostanjem

 Več informacij: Klinec Plešivo

 

hiša štekar jedi martinovo

 

kruh in vino jedi martinovo

nazaj >>