Brdalicious – Okusi divjega (Dnevi jedi z divjimi poganjki)
Ali veste, da si spomladi briška kulinarika nadene »divjo« podobo? Iz tal namreč pokukajo raznoliki divji poganjki, ki prinašajo pravo eksplozijo okusa ter vitaminov in hranil. Ne zamudite priložnosti in obiščite naše ponudnike, ki vam bodo postregli z jedmi, ob katerih zagotovo ne boste ostali ravnodušni. April je mesec jedi z divjimi poganjki.
Briška kulinarika je pisana in raznolika. Sledi ritmu narave ter po načelu od vil do vilic v vsakem letnem času zapiše drugačno zgodbo. Briški človek ljubi svojo zemljo, ki ga razveseljuje z okusnimi darovi, iz katerih ustvarja prave kulinarične mojstrovine. Korenine briške kulinarike se opirajo na bogato tradicijo in izročilo, začinjeno s pridihom sodobnosti. Brbončice razvajajo pristni okusi, ki nastajajo izpod delovnih briških rok ter v vas vzbudijo občutek pristne povezanosti.
V tem čudovitem delčku sveta v osrčju vinskih kleti, oljčnih nasadov in sadovnjakov dobite občutek, kot da se hiter tempo življenja vsaj za kratek čas ustavi. Vabljeni, da jo doživite z nami!
Ponudniki jedi iz divjih poganjkov:
- TURIZEM BREG: Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo
Rezervacija: 05 304 25 55, info@turizembreg.com
Ponudba: brusketa z regratom in lardom // koprivni njoki s pršutom // ješprenj z divjimi šparglji in klobasa // frtalja zeliščna
Več informacij: Turizem breg
- DOMAČIJA KABAJ-MOREL: Šlovrenc 4, 5212 Dobrovo
Rezervacija: 05 395 9560, 041 454 002 , info@kabaj.si
Ponudba: čemaževa kremna juha // file soške postrvi z omako timijana in drobnjaka, topinambur s kvinojo // domači ravjoli polnjeni s pršutom, divji hmelj // regratova solata s "krdihinom" in polenta // sladica: cvet regrata
Več informacij: Kabaj-Morel
- HIŠA ŠTEKAR: Snežatno 26a, 5211 Kojsko
Rezervacija: 041 335 320, hisastekar@gmail.com
Ponudba: juha iz mrtve koprive // mala strašnica (rabaštelca) z mladim sirom in bela polenta // rižota s pokalco in blušem ter priloga mesna ruladica // njoki z regačico in parmezanom // frtalja z divjimi šparglji
Več informacij: Hiša Štekar
- GOSTILNICA NA LEPEM RAZGLEDU, Gornje Cerovo 51, 5211 Kojsko
Rezervacija: 040 238 990, milena.princic@gmail.com
Ponudba: rižota z zelišči in klobaso // zeliščna frtalja // regrat z jajci // divji šparglji z jajci
Več informacij: Gostilnica na lepem razgledu
- GREDIČ: Ceglo 9, 5212 Dobrovo
Rezervacija: 05 828 0120, info@gredic.si
Hladna predjed: kopunov zavitek s šparglji, cvetača s kurkumo, hrustek iz pinjol in čemaževa pena
Več infrormacij: Gredič
- HOTEL SAN MARTIN, Šmartno 11, 5211 Kojsko
Rezervacija: 05 330 5660
Ponudba: testenine s čemažem in frtalja z zelišči
Več informacij: Hotel San Martin
- BRIŠKA HIŠA, Hum 54a, 5211 Kojsko
Rezervacija: 05 981 2170
Ponudba: jedi s čemažem in šparglji
Več informacij: Briška hiša
- OLJČNI BAR, Šmartno 38, 5211 Kojsko
Rezervacija: 041 341 149
Ponudba: puhasti krompirjevi njoki z divjim porom
Več informacij: Oljčni bar
- MORUS ESTATE, Plešivo 48, 5212 Dobrovo
Rezervacija: 040 268 669 info@morus.si
Ponudba: čemaževi njoki s škampi in šparglji // file brancina na ješprenju z janežem, špinačo, krompirjevim pirejem z limetino lupinico // svinjski medaljon v srajčki iz pršuta s čemaževim štrukljem, pire iz rdeče pese in teranovo omako
Več infromacij: Morus
- HIŠA MARICA, Šmartno 33, 5211 Kojsko
Rezervacija: 05 304 1039 info@marica.si
Ponudba: narastek z regratom na sirovi kremi z žafraniko, čemaževa juha, čemaževi njoki, njoki z divjimi šparglji in pršutom, domači rezanci z divjimi šparglji in pršutom, divji šparglji z jajcem in hrustljavo panceto
Več informacij: Hiša Marica
----------------------------------------------
Več info:
Turistično informacijski center Brda
Šmartno 13, 5211 Kojsko
T: +386 (0)5 395 95 95
E: tic@brda.si
Facebook: @Brda
Instagram: @goriska_brd