Dom Rebule - Home of Rebula Wine Experience

Briška rebula po letu premora zopet privabila svetovne vinske pisce

Četrtek, 26. avgusta 2021 se je v Vili Vipolže v Brdih odvijal že četrti ekskluzivni mednarodni vinski dogodek Brda – Home of Rebula Wine Experience, ki ga organizira Konzorcij Brda s trinajstimi priznanimi briškimi vinskimi hišami v sodelovanju in s koordinacijo Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda. Namen dogodka je mednarodnim in domačim strokovnim medijem večplastno predstaviti globino te sorte, ki združuje vinarje iz Slovenije (Brda) in Italije (Collio).

Direktorica ZKTMŠ Brda, Tina Novak Samec: V samo petih letih smo uspešno pozicionirali blagovno znamko Brda, home of rebula na svetovni trg ter uporabo slovenskega izraza »rebula« za to izjemno vinsko sorto, poprej v svetu poznano kot »ribolla gialla«. Dokaz temu so zveneča imena iz mednarodnega prostora, katera so se udeležila letošnje in preteklih edicije. Iz leta v leto narašča povpraševanje po tem ekskluzivnem dogodku, katerega se lahko udeležijo le skrbno izbrani povabljeni vinski pisci in strokovnjaki. Letošnji dogodek Brda, home of rebula je za Slovenijo še toliko pomembnejši zaradi naziva Evropske enogastronomske regije, ki seveda daje velik pomen vinu in vinskemu turizmu. Slednji postaja iz leto v leto prav zaradi naših vinarjev eden glavnih razlogov za obisk Slovenije in njenih vinskih regij.

 

MASTER CLASS, BRDA HOME OF REBULA OSREDNJE PRIZORIŠČE

Dogodek povezuje 13 priznanih vinarjev iz dveh držav, a ene same regije: Goriških brd. Na Masterclassu Brda – home of Rebula, sodelujejo:

 

Več si lahko preberete v prilogi: Masterclass Brda Home of Rebula

Masterclass 2021-2Masterclass 2021-3Masterclass 2021-4

 

 

nazaj >>