Juliana Bike trail

Juliana Bike - 290 km dolga krožna kolesarska pot, katere del so tudi Brda

 

Ko iščete navdih za poletne aktivnosti, se lahko skozi Dolino Soče in okrog Julijskih Alp odpravite tudi s kolesom, del tega je pa tudi južna pristopna pot, ki poteka skozi Brda.

 JULIANA BIKE TRAIL je 290 kilometrov dolga pot okrog Julijskih Alp  in je razdeljena na 7 etap. Vsaka od etap je dolga približno 40 km. Poleg so še 3 pristopne etape. Krožna daljinska turno kolesarska pot Juliana Bike sledi filozofiji starejše pohodniške sestre Juliana Trail in je v osnovi del Slovenske turnokolesarske poti (STKP).

 

 

Pristopna etapa GORIŠKA BRDA - TOLMIN

ZemljevidBrda - Tolmin

Opis poti po korakih

Šmartno - Vrhovlje pri Kojskem- Kambreško - Srednje - Volče - Tolmin

Južna pristopna pot na Juliano Bike iz Goriških Brd odpira nov pogled na povezanost Mediterana z alpskim svetom. Zgodovinska povezanost Slovencev prek visokih prelazov in gora je po trgovskih poteh prenašala kulturne, gastronomske in jezikovne posebnosti, zato je prispevek »južnih vrat« iz Brd izjemen in še vedno vpliva na celotni prostor pod Triglavom. Pot vas bo iz Šmartnega, ene izmed najlepših vasi v Sloveniji, vodila prek Vrhovelj na razgledno Korado, kjer boste vinograde pustili za sabo. Predalpski svet se vam bo razprl v Kambreškem, Srednjem, Volčah ... predalpski svet boste s klasičnimi Julijskimi Alpami povezali z navezavo na Juliano Bike v Tolminu.    

Razdalja: 48km
Trajanje: 6:45h
Vzpon: 1,211m
Sestop: 1,259m
Težavnost: zmerno
Najvišja točka: 983m
Najnižja točka: 157m
Najboljši letni čas: od aprila do oktobra

Oznake

Pot je označena z modrimi smerokazi in z markacijami za turnokolesarsko pot.

Znamenitosti na poti: 

Facebook

Na Facebooku se lahko pridružite skupini Juliana Bike. Vse informacije boste tako lahko izvedeli iz prve roke kolesarjev, ki se bodo podali na pot.

 

Več informacijJuliana bike

Juliana Bike trail znamenitosti

Juliana Bike 

 

 

nazaj >>