Čas češenj in briških doživetij

V Brdih vas v mesecu juniju pričakujemo s slastnimi češnjami in odlično briško kulinariko. Popeljemo vas tudi v osrčje vinskih kleti med vinske sode, kjer vam bodo vinarji predstavili in vas navdušili s svojimi izvrstnimi vini. Pričakujejo vas tudi tudi naše kolesarske poti, katere vsem športnim navdušencem ponujajo prekrasne razglede.

Prve briške češnje nas v Brdih že razvajajo, kmalu pa prihaja tudi njihov praznik. Tudi letos bomo v sklopu praznika deležni malce drugačne briške avanture, ki jo boste lahko doživeli na samo svoj, personaliziran način.

● "Naredi si svoj praznik češenj" je kolaž doživetij, ki jih v Brdih preprosto ne smete izpustiti. Dogodek posvečen kraljici briškega sadnja - češnji, bo potekal 5. in 6. junija.

Ponudba različnih briških dobrot vas bo pričakala na več lokacijah razpršenih po celotnih Brdih, predvsem pa na stojnicah v Šmartnem in v Gonjačah, kjer si boste lahko privoščili slastne briške češnje, češnjevo pecivo in ostale lokalne produkte.

 

● V sklopu dogodka "Naredi si svoj praznik češenj" pa lahko Brda doživite tudi na drugačen način. Planinsko društvo je za vas  pripravilo pohodno traso »POHOD OD ČEŠNJE DO ČEŠNJE«, katera vas bo popeljala po briških gričih in dolinah, skozi številne vasice in vam tako pričarala prekrasne razglede.

 

●Že v naslednjem vikendu pa vas čaka novo doživetje, Dnevi odprtih kleti, dogodek, ki ga marsikdo izmed nas čaka celo leto. To je vikend vinske zgobe, ko briški vinarji za vas odprejo svoje kleti, vam predstavijo umetnosti svojega dela ter vas povabijo, da degustirate njihova vina.

 

Med 1.6. in 15.6. pa Klet Brda vabijo vse kolesarske navdušence, da se s kolesom popeljejo vsaj 25 kilometrov in skupaj z njimi proslavite 25 let kolesarskega maratona Junaki vinogradov.  Izberite svojo poljubno traso mnogih kolesarskih poti, ki se prepletajo po Brdih in se na koncu zapeljite do sedeža Kleti Brda na Dobrovem po steklenico dobrodelne penine. Več o dogodku na povezavi.

 

Brda vas pričakujejo!

 

naredi si svoj praznik češenj 2021dok_2021junaki vinogradov 2021Pohodništvo   e  nje...

 

 

nazaj >>