Slovesnost ob 120-letnici rojstva Edvarda Fesjančiča

Ob 120-letnici rojstva Edvarda Ferjančiča Občina Brda in Zveza Območnega združenja borcev za vrednote NOB Nova Gorica, v sodelovanju z ZTKMŠ Brda ter KO ZB za vrednote NOB Dobrovo, Medana in Kojsko, prirejajo spominsko slovesnost,

Strokovni posvet - okrogla miza:
Dr. Egon Pelikan
Dr. Branko Marušič
Pater Bogdan Knavs

Kulturni program:
Milena Beguš
Moški pevski zbor Srečko Kumar
Učenki Glasbene šole Nova Gorica

 

 

Edvard Ferjančič se je rodil leta 1898 v Vipavi. Duhovnik, ljubitelj zgodovine, zborovskega petja in borec za Primorsko je v Brda prišel leta 1934, ko je nastopil duhovniško službo v Šlovrencu. Briški zemlji in njenim ljudem je bil iz srca predan vse do smrti, leta 1957, ko je v cerkvi v Kojskem, kjer je od leta 1944 služboval, nesrečno omahnil z lestve. V času druge svetovne vojne je pustil viden pečat kot nemirni duh, ki se je boril za pravice slehernega primorskega človeka. Bil je tudi pobudnik in tajnik okrožnega odbora OF in NOB Brda.

Ob njegovi 120-letnici rojstva Občina Brda in Zveza Območnega združenja borcev za vrednote NOB Nova Gorica, v sodelovanju z ZTKMŠ Brda ter KO ZB za vrednote NOB Dobrovo, Medana in Kojsko, prirejajo spominsko slovesnost, na katerem bodo njegovem zanimivemu življenju spregovorili dr. Branko Marušič in dr. Egon Pelikan ter pater Bogdan Knavs.

Kulturni program bodo obogatili gospa Milena Beguš, Moški pevski zbor Srečko Kumar pod vodstvom Bogdana Kralja ter učenki Glasbene šole Nova Gorica, violinistka Katarina Gomiršek in violončelistka Gaja Tadić.

Prisrčno vabljeni.

Organizatorji: Občina Brda in Zveza Območnega združenja borcev za vrednote NOB Nova Gorica ter ZTKMŠ Brda in KO ZB za vrednote NOB Dobrovo, Medana in Kojsko

nazaj >>