Brda in vino

Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih treh letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je tako na vinskem kot na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FESTIVAL VINA IN KULINARIKE

Enostavno pripravljene briške jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.

Center dogajanja je lepo ohranjena srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Za kuliso starega taborskega obzidja se je v lanskem letu predstavilo več kot 25 izbranih restavracij ter skoraj 40 briških vinarjev, med katerimi so bili tudi vinarji iz italijanskega dela Brd. Bogato eno-gastronomsko ponudbo so dodatno popestrili ponudniki butičnih izdelkov z domačo marmelado, sušenim sadjem, oljčnim oljem, keramiko, izdelki iz sivke, itd.

Vinsko - kulinarični dogodek traja od 12:00 do 19:00 ure ter se zaključi z večernim koncertom ob 19:30 na JZ trgu.

Vstopnina znaša 45€, vključuje degustacije jedi in vin.

Info in rezervacije: info@marica.si

***Število mest je omejeno.

SODELUJOČE RESTAVRACIJE:

Na letošnjem že četrtem Festivalu vina in kulinarike se bo predstavila zdaj že tradicionalna zasedba restavracij ter nekatera nova imena: organizatorji Hiša Marica in Hotel San Martin, Gostišče Turn in Hiša kulture (Pr'Nad) iz Šmartnega, Belica iz Medane, Pr'Andreju in Mesarija Peršolja iz Goriških brd, Kruh in vino (Vila Vipolže), Osteria – gostilna Koršič in Agriturismo Fattore iz Števerjana (San Floriano),  Restavracija Tiffany (Hotel Park) iz Nove Gorice, Peloz in Mama iz Nove Gorice, Faronika iz Tolmina, restavracija Resje iz Bohinja, Monstera bistro Bine Volčič, Al museo iz Gorice, restavracija Milka iz Kranjske Gore, Vila Prešern iz Bleda, Gostilna Na Gradu, Hotel Park, Kaval Group in Lolita iz Ljubljane, gostilna restavracija Cantina Maria iz Kranja, Fonda in restavracija Rizibizi iz Portoroža.

SODELUJOČI VINARJI:

Močna bo tudi zasedba s strani domačih vinarjev: Belica, Sosolič, Marinič – Na bregu, Vinska klet Brda, Četrtič – Ferdinand, Ronk, Benedetič, Emeran Reja, Valter Sirk, Radikon, Domenis, Reja, Movia, Vinoteka Brda, Čarga, Mulit, Zanut, Mavrič, Valentinčič, Blažič, Medot, Bregar, vinoteka Likof (Števerjan) in drugi.

KULTURNI PROGRAM:

Vinsko – kulinarični dogodek spremlja lahkoten kulturni program z bogato zasedbo pouličnih glasbenih skupin, predavanji o vinu in kulinariki ter nastopi plesnih in vokalnih skupin. Sodelujoči: Denise Dantas Quartet iz Nove Gorice, Drom pale luma iz Trsta, GROP TRADIZIONAL FURLAN iz Furlanije, zasedba trobiNOVA, vokalna skupina Briške žene, plesna skupina Tatkoti in break dance (ŠK Uniti), plesna skupina TINCE, likovno društvo DABLO iz Goriških Brd, GOtango (Savo Nardin in Helena Simčič), Aneja in Nastja - Orient, Pia Benko (ŠK Uniti) in drugi. 

 

 

DELAVNICA:

Mala šola degustacije olja - pravilen način degustiranja olja, prepoznavanje pozitivnih lastnosti (grenkoba, pikantnost, arome) - 3 vzorci ekstra deviškega oljčnega olja v kozarčku, kruh, namizne oljke, olje z limono na krožniku

lokacija: oljčni bar Šmartno,  pritiličje Hiše kulture

ura: 16.00 

trajanje: 45 minut

cena: 6,00 €/osebo

potrebne so rezervacije po e-pošti: tatjana.basin200@gmail.com, do petka, 21.4.2017

 

Taxi prevozi:

e-mail : taxi.brda@live.com
tel. : +386-51-366-182

Oglejte si tudi letake in sodelujoče iz preteklih let: Brda & vino 2014, Brda & vino 2015, Brda & vino 2016 ter Brda in Vino 2017

nazaj >>