Koncert slovenskih samospevov in opernih arij ter otvoritev razstave Ivana Skubina

V Vili Vipolže bo tudi letošnji kulturni dan v znamenju glasbe in dragocenih umetnin. Prisluhnili bomo znanim glasbenikom in odprli razstavo Drobne ptice mojega srca.

V soboto, 4. 2. 2017, bodo ob 18. uri na oder ponovno stopili znani operni pevci: Urška Arlič Gogoličič - sopran, Aljaž Farasin - tenor, Nuška Drašček Rojko - mezzosopran in Marko Kobal - bariton s klavirsko spremljavo Jelene Boljubaš, ki bo ob tej priložnosti praznovala dvajsetletnico nastopanja.   

Razstavljal bo domačin, keramik Ivan Skubin, avtor številnih del, ki so očarala žirante nacionalnih in mednarodnih tekmovanj s področja keramike. Priznanega umetnika lahko osebno spoznate in se srečate z njegovimi umetninami in delom, zato ste vabljeni v našo družbo. Razstava njegovih del bo na ogled do 9. 4. 2017 v Vili Vipolže.  

 

 

****************************************************************************************************************************

NASTOPAJOČI:

Urška Arlič Gololičič, sopran

Sopranistka Urška Arlič Golob je diplomirala iz petja leta 2005 na ljubljanski AG v razredu izredne profesorice Irene Baar, leta 2009 pa sklenila podiplomski študij pri izredni profesorici Vlatki Oršanić. Zmagala je na državnih (2000 in 2008) in mednarodnih tekmovanjih (2005 in 2006).  Njen repertoar obsega koncertna in operna dela. Decembra 2012 je na odru ljubljanske Opere SNG debitirala v vlogi Violette v Traviati, septembra 2013 v vlogi Minke v Gorenjskem slavčku, od septembra 2013 pa je redna članica solističnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana.

Nuška Drašček Rojko, mezzosopran

Po zaključeni gimnaziji v Celju se je vpisala na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani (smer mednarodni odnosi), kjer je diplomirala leta 2005. Leta 2009 se je vpisala na ljubljansko Akademijo za glasbo, in sicer na študij petja pri prof. Matjažu Robavsu, članu tria Eroika, pri katerem se je solopetja začela učiti že leta 2003. 2016 je na omenjeni akademiji končala magistrski študij na Oddelku za petje. Sodelovala je v več glasbenogledaliških produkcijah: muzikala Moje pesmi, moje sanje in Do nazga; polscenski izvedbi muzikalov Chicago in City of Angels z Big Bandom RTV Slovenija. Nastopa tudi v operah.

Aljaž Farasin, tenor

Aljaž Farasin je obiskoval srednjo glasbeno šolo, smer solopetje, pri profesorici Jolandi Korat. Z odliko je diplomiral na oddelku za petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izredne profesorice Vlatke Oršanić (2008) in prejel diplomo summa cum laude za umetniške dosežke, v študijskem letu 2009/2010 pa je pri isti profesorici končal tudi podiplomski študij. Pevsko se je izpolnjeval pri različnih pevskih pedagogih in solistih. Leta 2004 je na državnem pevskem tekmovanju prejel prvo nagrado.

Marko Kobal, bariton

Baronist Marko Kobal je prvak SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je solist od leta 1994. Izobraževal se je na mednarodni pevski šoli, na srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in v opernem studiu pri profesorici Alenki Dernač Bunta. Debitiral je kot Germont v Traviati.

Jelena Boljubaš, klavirka spremljava

Pianistka Jelena Boljubaš je leta 1995 diplomirala na Državnem konservatoriju v Kijevu, kjer je pozneje delovala v tamkajšnji državni operi. Od leta 1997 deluje v Sloveniji, sprva kot korepetitorka v SNG Opera Maribor in od leta 1999 v SNG Opera Ljubljana. Sodelovala je pri pripravah številnih opernih projektov. Koncertirala je med drugim z Orkestrom Slovenske filharmonije, s Sinfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z zborom Consortim Musicum, z Akademskim pevskim zborom Tone Tomsič. Leta 2005 je skupaj z Markom Kobalom posnela zgoščenko s slovenskimi samospevi.

*****************************************************************************************************************************

Vstopnice bodo na voljo v predprodaji od 10.1.2017. Cena vstopnice je 10€.

Nakup:

* Briška butiehca (TIC Brda) na Dobrovem, pon. - pet. od 9.00 do 16.00, sob., ned. od 09.00 do 13.00
* Briška butiehca (Vila Vipože), tor. - pet. od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.00, sob., ned. od 14.00 do 17.30 ali uro pred predstavo (samo v Vili Vipolže). 

Organizator dogodka: Trine, d. o. o.

Informacije ZTKMŠ Brda tel: 08 20 55 420, 05 395 95 95

nazaj >>