Autentica - specialisti za nepozabna doživetja

Odpravite se na izlet z vašimi prijatelji ali sodelavci in doživite "ta prava" Goriška Brda, katera vam bodo razkazali vodniki - domačini in poskrbeli, da se boste v Brdih počutili kot doma. Piko na i bodo izletu dodali tipični briški okusi, ki jih skrivajo manjši, a zato toliko bolj pristni ponudniki! Privoščite si avtentično doživetje Goriških Brd!

Naj poudarimo še to, da vse naše izlete vodijo vodniki-domačini, ki poznajo obiskane kraje do potankosti in vas še dodatno zabavajo z lokalnimi anekdotami in zgodbami. Lokalno vodenje in avtentična vsebina izletov poskrbijo, da so izleti nenaporni in sproščeni, tako, da ste kar se da zadovoljni.

Naša spletna stran: www.autentica.si

Nekaj naših predlogov za izlet (klikni za več informacij):

 

BRIŠKA PRAVLJICA

SOLKANSKI MOST > GONJAČE > SPREHOD MED VINOGRADI (opcija: italijanska Brda) > ŠMARTNO > BRIŠKO KOSILO > BILJANA > DOBROVO > OBISK BRIŠKEGA VINARJA

Briška pravljica je izlet, na katerem združimo lepoto pokrajine, kulinariko ter energijo prijaznih domačinov. Na potepanju po Brdih se bomo zapeljali in sprehodili po čudoviti pokrajini ter pokukali v kleti in domačije simpatičnih Bricev! Med drugim si bomo ogledali čudovito srednjeveško vasico Šmartno, ki vas bo očarala s svojimi ozkimi uličicami in lepo ohranjeno arhitekturo in zavili tudi na staro vaško pot med vinogradi! Sredi dneva si bomo privoščili pravo briško kosilo. Ljubezen do vin, tradicijo in znanje, ki se prenaša iz roda v rod, bomo v zaključku izleta spoznavali v eni večjih družinskih vinskih kleti ter doživetij poln dan zaključili ob odlični degustaciji vin. Dan, ki si ga boste gotovo zapomnili!

Zapeljite se med očarljive briške griče s prostranimi vinogradi in okusite opojna Goriška Brda!

Že od 34,90 € na osebo!

Več informacij: https://www.autentica.si/izleti-za-skupine/goriska-brda/izlet-v-goriska-brda/

 

KULINARIČNA TREKING AVANTURA V GORIŠKIH BRDIH

RAZGLEDNI STOLP GONJAČE > sprehod med vinogradi > ŠMARTNO > BRIŠKA "MARENDA" > sprehod med vinogradi > BILJANA > OBISK VINARJA Z DEGUSTACIJO > POZNO KOSILO NA VINARSKI DOMAČIJI

Odpravite se z nami na kulinarični potep med slikovitimi griči in pristnimi okusi Goriških Brd! Podali se bomo med “brajde” in na nenapornih sprehodih občudovali razglede na našo najbolj prepoznavno vinsko pokrajino. Spomladi bomo občudovali snežno bele nasade cvetočih češenj, v poletnih mesecih pa si bomo utrgali kakšno marelico, breskev ali figo. Jesenska preobleka Goriških Brd bo prava paša za oči. Med trekingom bomo poskrbeli za tipične briške kulinarične postanke. Opojna Brda bomo odkrivali skozi okuse domačih mesnin, briškega oljčnega olja in drugih specialitet “slovenske Toskane”. Seveda ne bomo izpustili obiska enega od priznanih briških vinarjev, ki nas bo očaral z vrhunsko žlahtno kapljico. Kulinarična avantura, ki je zaradi čudovitih pohoda med vinogradi in vasicami, okusov briške kulinarike ter vrhunskega briškega vina, nikakor ne smete zamuditi!

Naj bo vaše doživetje ekskluzivnih Goriških Brd v pristnem stiku z briškimi vinogradi in domačini! Sprehodite se med briškimi domačijami in okusi!

Že od 46,90 € na osebo!

Več informacij: https://www.autentica.si/izleti-za-kolektive/goriska-brda/kulinaricna-treking-avantura/

 

KULINARIČNO DOŽIVETJE GORIŠKIH BRD

GONJAČE > KRAJŠI POHOD MED VINOGRADI > ŠMARTNO > BRIŠKA "MARENDA" > DEGUSTACIJA OLJČNEGA OLJA > DOBROVO > OBISK BRIŠKEGA VINARJA Z DEGUSTACIJO VIN > BRIŠKO POZNO KOSILO NA VINARSKI DOMAČIJ

Na kulinaričnem potepanju po Goriških Brdih se bomo zapeljali in sprehodili po čudoviti pokrajini ter obiskali domačine, ki nam bodo ponudili v pokušino najboljše kar nudi briška zemlja. Brda so poleg vina poznana tudi po vrhunskem oljčnem olju, katerega bomo okušali na vodeni degustaciji. Kot pravi Brici se bomo sredi dneva okrepčali s pristno briško “marendo”, seveda pa bomo obiskali tudi priznanega vinarja z dolgo tradicijo in okušali njegovo vrhunsko žlahtno kapljico. Kulinarično doživetje bomo zaključili s pravim gurmanskim razvajanjem na vinarski domačiji s pristnimi briškimi jedmi in vrhunsko žlahtno kapljico… Dan, ki si ga boste gotovo zapomnili!

Zapeljite se v objem očarljivih briških gričev ter odkrijte skrite kotičke in opojne okuse Goriških Brd!

Že od 48,90 € na osebo!

Več informacij: https://www.autentica.si/izleti-za-kolektive/goriska-brda/kulinaricno-dozivetje-goriskih-brd/

 

RAZVAJANJE PRI BRIŠKIH VINARJIH

OSLAVJE (italijanska Brda - "Collio") > panoramska vožnja skozi srce "Collia" > OGLED PRESTIŽNEGA GRAJSKEGA POSESTVA Z ZGODOVINSKO VINSKO KLETJO (Collio) > OBISK VINARJA Z DEGUSTACIJO VIN OB BOGATEM NAREZKU > OČARLJIVO ŠMARTNO > DOBROVO > ODLIČNO POZNO KOSILO NA VINARSKI DOMAČIJI

Goriška Brda je na zemljevid najbolj atraktivnih kulinaričnih destinacij postavila vrhunska žlahtna kapljica, samo kulinariko pa so Brici v zadnjih letih dvignili na najvišji nivo. Kombinacija svetovno priznanih vin in opojnih okusov iz starih briških receptov prepričajo slehernega gurmana in vinskega navdušenca! Na vinsko-kulinarični turi po naši najbolj “eksotični” slovenski pokrajini bomo obiskali italijanski del Brd, ki ga v svetu poznajo po imenu “Collio” in se postavlja ob bok vinskim deželam kot so Toskana, Provansa in druge. Tam bomo obiskali prestižni grad z najstarejšo kletjo v Furlaniji, kjer se je bojda ustavil sam Casanova! V slovenskem delu Brd bomo obiskali enega od najbolj priznanih briških vinarjev ter  doživetje sklenili s pravim kulinaričnim razvajanjem na vinarski domačiji. To je vinska tura po vzoru tistih iz najbolj slavnih vinskih destinacij!

Si želite na vinsko turo kot to počnejo v Provansi? Ni treba daleč! Razvajajte brbončice z vrhunsko kulinariko in odličnimi vini v Goriških Brdih!

Že od 49,90 € na osebo!

 

Autentica - turistično razvojna agencija

tel: +386 05 611 79 62

mob: +386(0)31 337 339

e-mail: info@autentica.si

www.autentica.si

nazaj >>