Klet Brda Tours

Želite odkriti, spoznati in doživeti Brda? Doživite jih z nami!

Dovolite nam, da vam Brda razkažemo v vsej svoji lepoti, spoznajte edinstveno kulturno dediščino področja in se seznanite z njegovo bogato zgodovino. Prepustite se zapeljati odličnim briškim vinom ob pristni lokalni kulinariki. Vse to in še več v enodnevnem doživetju Brd.

ENODNEVNI IZLETI PO DEŽELI OPOJNIH TRENUTKOV

Dovolite nam, da vam  razkažemo Brda, spoznajte edinstveno kulturno dediščino in se seznanite z bogato zgodovino področja. Prepustite se odličnim briškim vinom in pristni lokalni kulinariki.

PO POTEH ENE ŽLAHTNE ŠTORIJE 

49€/osebo (za skupino 50 oseb)

Lokalni vodnik pričaka skupino v Solkanu pri Novi Gorici in skupaj se po osimski cesti zapeljemo v Brda, eno najbolj slikovitih pokrajin z bogato kulturno in naravno dediščino. Prvi postanek je na razglednem stolpu v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče…

BRDA TOUR - CLASSIC

39€/osebo

Razgledni stolp v Gonjačah ponuja veličasten pogled na pravljična Brda ugnezdena med Alpami in Jadranom. V srednjeveški vasici Šmartno se bomo sprehodili po ozkih uličicah, obiskali lokalne znamenitosti in spoznali arhitekturne posebnosti. Nadaljevali bomo v poznorenesančnem gradu Dobrovo z galerijo Zorana Mušiča in muzejsko zbirko grofa De Baguer. Od tu se bomo skozi vinograd in vinograd sprehodili do Kleti Brda, največje pridelovalke in izvoznice vin. Sledi voden ogled kleti in pokušina vrhunskih briških vin ob tipičnem briškem kosilu.

KULTURA NA GRIČIH

52€/osebo

Sabotin - Šmartno - Klet Brda - Gradno

Na Sabotinu, ki je danes park miru, nekoč pa bojišče Soške fronte, bomo doživeli preplet naravnih in zgodovinskih znamenitosti. Odkrivali bomo vojaške kaverne, lokalno favno in floro ter osupljive razglede. Po topli malici se bomo podali v srednjeveško vasico Šmartno z ozkimi uličicami in unikatnimi arhitekturnimi elementi. Ogledali si bomo Klet Brda, največjo pridelovalko in izvoznico slovenskih vin, kjer bo tudi vodena degustacija briških vin s prigrizkom. V Gradnem, mali vasici z zanimivo cerkvico sv. Jurija, si bomo ogledali dela znamenitih slikarjev Mušiča in Spacala. Zaključek s poznim, a nadvse okusnim kosilom na turistični kmetiji v Brdih.

BRDA ZA POHODNIKE

49€/osebo

Izlet za tiste, ki si poleg ogledov in kulinaričnih doživetij želijo tudi aktivnosti. Pohod po Brdih pričenjamo v Kojskem, kjer si bomo ogledali cerkvico sv. Križa z gotskim oltarjem. Skozi vinograde in sadovnjake se bomo sprehodili do razglednega stolpa v Gonjačah, ki ponuja prečudovit pogled na Brda, Alpe, Jadran, Kras in Furlanijo. Sprehodili se bomo do srednjeveške utrjene vasice Šmartno z ozkimi »gasami«. Po malici bomo krenili v Biljano, mistično vasico s cerkvico sv. Mihaela. Obiskali bomo Klet Brda, največjo pridelovalko in izvoznico slovenskih vin, kjer bo tudi vodena degustacija briških vin s tipičnim kosilom.

BRIŠKA VANDIMA

39€/osebo

Opojne vonjave zrelega grozdja, tople barve vinogradov v zgodnji jeseni, prijateljska atmosfera druženja v naravi. Vse to so sanje marsikaterega popotnika.

Na razglednem stolpu v Gonjačah se bomo naužili čudovite panorame, ki jo ponuja pokrajina med Julijskimi Alpami in Jadranom. Sprehodili se bomo po srednjeveški vasici Šmartno. V vinogradu bomo doživeli “ritual vandime” – obiranje grozdja – ter spoznali vinogradnike in prve faze ustvarjanja vina. Obiskali bomo Klet Brda, največjo pridelovalko in izvoznico slovenskih vin in nadaljevali z vodeno degustacijo briških vin in tipičnim lokalnim kosilom. V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do spremembe programa Program je na voljo v času trgatve (avgust-september).V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do spremembe programa

Več informacij na:

Klet Brda Tours

+386 (0)5 33 10 144 ali +386(0)40 540 895

e-mail: boris.leskovar@klet-brda.si

klet-brda.si/sl/turisticna-dozivetja/

 

 

Turistična agencija Bagueri Brda

tel.: +386 5 33 10 144 (Boris Leskovar)

e-mail: boris.leskovar@klet-brda.si ali tourism@klet-brda

www.klet-brda.si/

nazaj >>

Zemljevid: