Apiterapija

Pomirjajoče brenčanje, zrak nasičen z medeno aromo, dotik toplega voska ali medu, meditacija, užitek. Trenutek, ko se ustavimo, umirimo, sprostimo.

Čebelarstvo na Krnicah

Majhna vasica Hlevnik, ki se razprostira na treh gričkih, nudi prelep pogled na briško naravo in Furlanijo. Čebelarstvo na Krnicah leži na enem izmed gričev in predstavlja nadaljevanje prekinjene družinske tradicije, ki se je s trdim delom in voljo zopet prebudila. Za otroke in ljubitelje živali je zanimiva predvsem okolica domačije, saj se v bližini čebelnjaka nahaja pašnik, kjer se sprehajajo domače živali.

Apiterapija in njeni zdravilni učinki

Apiterapija je terapija, ki nam s pomočjo čebeljih pridelkov krepi imunski sistem in ohranja naše zdravje. V čebelnjaku za apiterapijo se udobno namestimo in se prepustimo zdravilni učinkov udihovanja aerosola. ta ugodno vpliva na naše psihofizično počutje, predvsem na dihala.

Dodatno pomirjajočo sporostitev ustvarja zvok šumenja čebel, ki blagodejno vpliva na naše telo. Poleg tega apiterapija pomaga čistiti pore v pljučih, lajša pljučnico in bronhitis, zdravilna pa je tudi za asmatike. Terapija vdihovanja aerosolov ni pripoločljiva za tiste, ki so alergični na cvetni prah.

Ponudba:

prodaja različnih vrst medu

prodaja cvetnega prahu, čebeljega voska in propolisa

degustacija in pokušina

počivanje v čebelnjaku

dejavnost kmetije je v malem usmerjena tudi v oljkarstvo, sadjarstvo in pridelovanje zelenjave