Z muzejskim vlakom v Brda

IZLET V GORIŠKA BRDA

TERMINI 2017:
06.,20. maj | 3.,10.,17.,24. junij | 8. julij | 19. avgust | 09.,16.,23. september | 14. oktober | 4. november

Ob 8.50 odhod muzejske kompozicije z Jesenic mimo Bleda (prihod ob 09.00) in Bohinjske Bistrice (prihod ob 09.45) proti postaji Most na Soči (izstop potnikov, prijavljenih na izlet v Kobarid in na Most na Soči) in Kanal (izstop potnikov, prijavljenih na izlet v Goriška Brda in Sabotin). Nadaljevanje vožnje vlaka s potniki, prijavljenimi na »vožnjo brez programa«, do Nove Gorice (prihod vlaka ob 12.00).Vožnja po Bohinjski progi je prav gotovo posebno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske, grape in predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6.327 m, so nepozabni. Na vlaku je za potnike dobro poskrbljeno. Za vzdušje skrbijo vodniki in animatorji. V sestavi vlaka pa je tudi bife vagon, kjer se lahko okrepčamo.

Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Kanal ob 11.13. Avtobusni izlet po slikovitih Goriških Brdih, vzpon na razgledni stolp v Gonjačah, ki se ponaša z razgledi na Furlanijo, Julijske Alpe, Dolomite, Vipavsko dolino in Kras. Ogled vinske kleti Dobrovo, največje in najbolj založene kleti v Brdih, kosilo v eni od lokalnih restavracij. Brda navdušujejo in nas s svojimi pridelki razvajajo v vseh letnih časih: češnje, breskve, kakiji, kostanj, grozdje, oljčno olje, vino ...  Odhod vlaka iz Nove Gorice ob 16.46, prihod na Jesenice ob 19.37. 

Cenik: 0-6 let – brezplačno*, 6-12 let – 39 EUR, odrasli 75 EUR

* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.

Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, lokalne avtobusne prevoze, ogled vinske kleti, kosilo, vodenje, organizacijo izleta in DDV.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PO ČEŠNJE V GORIŠKA BRDA

TERMIN 2017:
10. junij

Prihod muzejskega vlaka na železniško postajo Kanal ob 11.15. Vožnja z avtobusom mimo Anhovega in Plav do Dobrovega v Goriških Brdih, kamor prispemo okoli 12.00.

Praznik češenj je največja in  najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev,  ki v Brda vsako leto privabi preko 30.000 obiskovalcev. Organizatorji poskrbijo, da v teh dneh preko različnih kulturnih in glasbenih prireditev,  predstavijo domače šege in navade. Glavni razlog za obisk Brd v tem času pa so seveda briške češnje. V Dobrovem bo dovolj časa za sprehod med stojnicami, ki so bogato založene  tako s češnjami kot z drugimi izdelki, ki jih pripravljajo spretne in iznajdljive brike. Ob 15.30 odhod avtobusa proti Novi Gorici. Povratek z muzejskim vlakom na Gorenjsko.

Cenik: 0-6 let – brezplačno* , 6-12 let – 32 EUR, odrasli – 55 EUR 

* v spremstvu vsaj ene odrasle osebe. Kosilo ni vključeno.

Cena vključuje: vožnjo z muzejskim vlakom, animacijski program, avtobusni prevoz v Goriška Brda, spremljevalca na avtobusu, organizacijo izleta in DDV.

Kam se lahko še zapeljete z muzejskim vlakom?

Čez most po modrost,  Obisk parka miru na Sabotinu,  Z muzejskim vlakom v Kobarid in Muzejski vlak - vožnja po Bohinsjki progi

Več informacij na: info@abc-turism.si ali na tel: +386 (0)59 070 510

 muzejski vlak 2 muzejski vlak 1 muzejski vlak VLAKVLAK