Koledar dogodkov

Dogodek: Gradnikovi večeri - Neon

Datum: 23.11.2023
Ura: 19:00

Kraj: Grad Dobrovo
Lokacija: Grad Dobrovo

 Briškega poeta in prevajalca Alojza Gradnika se bomo tudi letos spomnili z dvodnevnim kulturno obarvanim programom.

Na prvem večeru, se bomo z osupljivim domišljijskim romanom "NEON" slovenske avtorice Jane Korečič dotaknili perečih tem mladostnikov.

Na uvodnem in zaključnem recitalu Gradnikovih del se bodo predstavili učenci OŠ Alojza Gradnika.

Barvitost prostoru pa bodo dodali briški likovni ustvarjalci društva Dablo, pod mentorstvom akademskega slikarja Aleksandra Veluščka.

 

Več o knjigi:

“Neon” je osupljiv mladinski domišljijski roman slovenske avtorice Jana Korečič, ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje fantazije in znanstvene fantastike. Knjiga nas popelje v svet paralelnih dimenzij, kjer se meje med resničnostjo in domišljijo zabrisujejo.

Glavna junakinja zgodbe, mlada in pogumna Ella, se znajde ujeta med različnimi svetovi, kjer se vsak korak spremeni v nepredvidljivo dogodivščino. Skupaj z nenavadnimi prijatelji se poda na popotovanje, ki razkriva skrivnosti paralelnih svetov in prinaša neverjetne odkritja.

Neon nas prevzame s svojim edinstvenim svetom, polnim čudes in nenavadnih bitij. Korečičeva spretno ustvarja slikovite opise krajev, ki jih obiščejo junaki, kar nam omogoča, da se popolnoma potopimo v njihovo razburljivo pustolovščino. Vsak preobrat zgodbe nam prinaša nove vpoglede in nas drži v napetosti do zadnje strani.

Poleg vznemirljivega zapleta “Neon” prinaša tudi globlja sporočila o pogumu, prijateljstvu in iskanju svoje prave identitete. Avtorica spretno vpleta teme, ki so pomembne za mlade bralce, in jih prepleta z neverjetnim svetom, ki spodbuja domišljijo.

Ta knjiga je popolna izbira za vse, ki si želijo pobegniti iz vsakdanjega sveta in se izgubiti v čarobnosti domišljije. “Neon” nas odpelje na nepozabno dogodivščino, ki nas bo prevzela in nas pustila hrepeneti po več. 

 Gradnikovi večeri - Neon

 Več informacij:

ZTKMŠ Brda

T:  08 20 55 420

E: info@vilavipolze.eu