Koledar dogodkov

Dogodek: Art Circle - Krog umetnosti 2021

Datum: 10.10.2021 - 16.10.2021

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

Krog umetnosti je mednarodni festival vizualnih umetnosti, ki na področju celotnih Brd in koščku Vipavske doline vsako leto od svojega nastanka v letu 1997 teden dni združuje umetnike z vsega sveta, vinarje in turistične ponudnike ter predstavnike različnih veleposlaništev v Sloveniji.

Teden dni bo na dvanajstih briških in vipavskih domačijah, ki so tudi umetniške ambasade dvanajstih držav, ustvarjalo več kot 60 umetnikov.

Nastala dela bodo z 19. oktobrom razstavljena v renesančni Vili Vipolže.

O projektu ART CIRCLE - KROG UMETNOSTI*

Art Circle/Krog je zrasel iz likovnih srečanj v Goriških brdih – MMM Arta, ki se je začel leta 1997. Leta 2011 pa je bila izvedena prva kolonija Art Circle, namen katere je bilo v osnovi še tesneje povezovati briške vinarje, ki so podpirali projekt MMM Art, z umetnostjo. Cilj je bil tudi ustanavljanje kulturnih in umetniških ambasad pri vinarjih na območju Brd in širšem goriškem prostoru, ki bi pripomogle k razvoju kulturno-umetniškega središča na tem območju.

Kulturne ambasade

Avstrija / Fana Estate Brazilija / Larya Češka / ZOI Francija / Dolfo Hrvaška / Prinčič Italija / AL DI LA’ Japonska / Hotel San Martin Kazahstan / Alma Vista Madžarska / Baša Nemčija / Ščurek Poljska / Klinec Plešivo Romunija / Villa Vitovlje Rusija / Slavček Slovaška / Saksida Srbija / Vinarstvo Simčič Španija / Iaquin

Neodvisne lokacije

Zavod Atelje MMM art / Domačija Klinec Alma Art House

Več o projektu: http://artcircle.si/

art circle

*ART CIRCLE »Inovativno partnerstvo sodobne umetnosti za trajnostno naravnan turizem«

Cilj projekta je vzpostavitev inovativnega partnerstva, spodbujanje potencialov za razvoj novih storitev in dvig kakovosti življenja prebivalcev ter zagotavljanje pogojev za razvoj novih priložnosti zelenega, kulturnega in dostopnega turizma ob ohranjanju naravnih danosti, vrednot in kulturne dediščine za trajnostni razvoj območja.

Projekt »Inovativno partnerstvo sodobne umetnosti za trajnostno naravnan turizem« akronim operacije ART CIRCLE, se izvaja v okviru Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS V OBJEMU SONCA.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

art circle podpis