Koledar dogodkov

Dogodek: Harmonija - festival glasbe in vina v Medani

Datum: 04.09.2021
Ura: 20:00

Kraj: Medana
Lokacija: Turistična kmetija Klinec

Glasbeni dogodek »HARMONIJA« pod umetniškim okriljem priznanega slovenskega harmonikarja Marka Hatlaka in KUD OPOKA, bo 4. septembra 2021 v čudovitem okolju Turistične domačije Klinec v Goriških Brdih ponudil vrhunsko glasbeno izkušnjo s prepletom različnih glasbenih žanrov. Obiskovalcem bomo ponudili širino, odprtost in pestrost glasbenega programa, ponudili jim bomo dva vrhunska koncerta, ki se bosta prepletala z odlično gastronomsko in enološko ponudbo, ki jo ponuja Turistična domačija Klinec.

 

Festival bo otvoril Marko Hatlak BAND, ki se spušča v pop, latino, funk in rock vode. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Stevieju Wonderju, Michaelu Camilu, Princeu in Jožetu Privšku prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo. Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka svoje koncertne kariere rad prepušča raznolikim glasbenim žanrom – od študijske klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, sedaj ta nabor še dopolnjuje. V projektu Marko Hatlak BAND se predstavlja kot harmonikaš in vokalist, poleg tega pa tudi kot avtor skladb in besedil.

 Zasedba:

Erik Čebokli – bas kitara

Žiga Kožar – bobni

Lazaro Zumeta – Violina, tolkala

Leon Firšt – klaviature

Marko Hatlak – harmonika, glas

 

Večer bo nadaljevala etno zasedba ČOMPE - šestčlanska etno, jazz skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994. Gre za šesterico igralskega oz. gledališkega poklica in igrajo žanrsko različen repertoar pesmi. Avtorsko glasbo ustvarjajo na besedila Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana Roze. 

 Zasedba:

Silvo Zupančič – kitara

Neža Zinaić – violina

Marjan Stanič – bobni, tolkala

Janez Škof – diatonična harmonika, vokal

Žiga Saksida – alt/bariton, saksofon

Breda Krumpak – alt, saksofon

 

Na dogodkubomo predstavili tudi čutno ter izjemno fotografsko razstavo nastopajočih in dogajanja na prvem Glasbenem festivalu HARMONIJA 2019, ki jih je posnel Iztok Zupan.

 harmonija 2019