Koledar dogodkov

Dogodek: Dnevi odprtih kleti (DOK 2021)

Datum: 12.06.2021 - 13.06.2021

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

Ob koncu pomladi briška vina vabijo na nepozabno doživetje. Okusite utrip vinogradov in začutite pozornost, ki jo vinarji namenjajo svojim trtam, da vam lahko predstavijo nepozabno doživetje.

S skrivnostmi, ki se prenašajo iz roda v rod in med katerimi se pretakajo tudi skrivnosti Rebule, vas bodo vinarji popeljali v vinske kleti, ki skrivajo različne zgodbe, z vami pa delili nasvete in izkušnje o umetnosti kletarjenja ter o ljubezni do trte v Brdih.

Vinska zgodba se prične na Gradu Dobrovo. Tu bo možno kupiti zapestnice za celoten dogodek ter prevzeti kozarce. Od tu vsak obiskovalec po svoji želji in načrtih obišče vinarje. Vsakomur bo na voljo zemljevid, če pa ste dokupili avtobusni prevoz pa še vozni red. Med vinarji se lahko v času dogodka zadržite poljubno, nihče vas ne priganja, zato se lahko prepustite primorskemu vetriču in vonju okusnega vina brez stresa. 

Na letošnjem DOKu sodeluje 34 vinarjev, ki bodo poleg rednega programa degustacij vin pripravili tudi oglede kleti, foto kotičke in ostale interaktivne zanimivosti, ki vas bodo popeljale v svet okusnih vin. 

Vinarji so tu, da predstavijo svoje izdelke, v katere vložijo svojo dušo, zato vam z veseljem razložijo postopek priprave vina, kakšno vino imajo ter kakšen je njihov delovnik čez leto. Prav vsak izmed vinarjev pa bo svoja domača vina imel tudi naprodaj, zato, da boste lahko do svojega doma, ali pa prenočišča, če boste tega izbrali v Brdih, pripeljali košček briškega duha.

           DOK 20DOK 20DOK 20DOK 20DOK 20            

VSTOPNICE:

DOK vikend  -  28€
DOK nedelja - 20€
DOK kulinarika -55€
DOK bus - 5€

Vstopnice v prodaji na spletni strani dokbrda.si

Več informacij na dokbrda.si , info@dokbrda.si ali na tel. št. 031 363-179.

 
V primeru omejitve števila obiskovalcev bomo upoštevali pravilo “prvi pride, prvi melje”.


Ker so časi negotovi, vam v primeru odpovedi dogodka kupnino povrnemo ali jo spremenimo v bon za nakup vina. S tem lahko podprete vinarje, ki kljub razmeram vlagajo čas in trud v pridelavo vrhunskega vina.


Pogoji za obiskovalce DOKa bodo

dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom  HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
dokazilo o cepljenju zoper COVID-19,
dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev,ali
potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Zemljevid si lahko prenesete na sledeči povezavi: zemljevid_DOK_2021.pdf

Dok 2021 zemljevid

 DOK 2021