Koledar dogodkov

Dogodek: Kolesarski maraton Junaki vinogradov

Datum: 01.06.2021 - 15.06.2021

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

 

Letošnji 25. Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo potekal malo drugače. V preteklosti je 108-kilometrov dolgo traso iz Ljubljane do Dobrovega prevozilo že skoraj 20.000 ljubiteljev kolesarjenja, češenj in dobrega vina.

Med 1.6. in 15.6. s kolesom odpeljite vsaj 25 kilometrov in skupaj z nami proslavite 25 let kolesarskega maratona Junaki vinogradov.

Izberite si poljubno 25 kilometrov dolgo progo in se zapeljite do sedeža Kleti Brda (Zadružna cesta 9) po steklenico dobrodelne penine rebula Cerovo ali grozdni sok, prvih 200 kolesarjev pa dobi tudi spominsko medaljo.

Brda nudijo veliko zanimiv kolesarskih poti. Prav poseben izziv pa letos predstavlja trasa 15. etape 104. kolesarske dirke Giro d'Italia, ki vas bo popeljala skozi številne briške vasi in kjer vas čaka tudi najtežji preizkus v Brdih – Cerovski klanec s kar 20% naklonom. Več o trasi: Preizkusi se na trasi

Za sodelovanje v maratonu se je potrebno prijaviti tukaj in na svojem Facebook ali Instagram profilu objaviti traso z eno izmed sledilnih aplikacij, fotografijo števca ali selfie s poti s #maratonjunaki.

Letos bomo kolesarili še z dodatnim razlogom. Kot soorganizator dogodka se je pridružilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, za katerega se bo v okviru dogodka doniralo sredstva za rehabilitacijo kasneje oslepelih. Prav tako bodo od vsake prodane steklenice rebule Cerovo v maji in juniju donirali 1 evro.

Več o dogodku na: Kolesarski maraton Junaki Vinogradov