Koledar dogodkov

Dogodek: Svetovni dan knjige! (online dogodek)

Datum: 23.04.2021

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

 Noč knjige je mednarodni dogodek s katerim obeležujemo 23. april, Svetovni dan knjige. Njegov namen je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Projekt je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija in povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. 

Letos se v Brdih vključujemo tako dopoldan kot zvečer z video popotnicami Noči knjige, da bomo dan preživeli v dobri družbi ob dobri knjigi. Navkljub omejujoči situaciji, ki je vsem dobro poznana, smo pripravili zanimivo vsebino s številnimi sodelujočimi, kot poklon knjigi. Obljubljamo, da bo vsak našel nekaj zase.

 

Program briške Noči knjige 2021

 

  • petek, 23. 4. 2021, ob 11. uri 

NOČ KNJIGE 2021 - OŠ ALOJZ GRADNIK, video posnetek

Na Osnovni šoli Alojza Gradnika Dobrovo so učenci Luka Kolenc, Sara Pahor, Lejla Benedetič, Ajda Koncut, Katja Golja in Neža Rožič ter mentorica Sara Remžgar primaknili svoj delček v mozaik projekta Noč knjige 2021.  

Svoja razmišljanja so ujeli na kameri, kjer so svoje »naj« knjige predstavili in povedali, zakaj so jim tako blizu, kje so tisti drobci, ki nam izvabijo iskrice v očeh, do kam seže njihova nevidna moč. Snemanje in montaža: Dani Kristančič in Aljaž Maffi

Vabljeni k ogledu v petek, 23. 4. 2021, ob 11. uri na Youtube kanalu Goriška Brda in na FB profilu Brda ter Občina Brda.   

 

https://youtu.be/DE734KSDhO8

 

  •  petek, 23. 4. 2021, ob 19. uri - popoldan

NOČ KNJIGE 2021 – KO SE ZBUDIŠ…

Kratka video zgodba, ki igrivo razkrije, raziskuje, postavlja vprašanja, podaja ideje in namige za zanimivo branje. 

Narator zgodbe je Boštjan Simčič, ki zgodbo povezuje, vodi naključnega raziskovalca, da razpiha prah s knjige in tako prebudi knjižno dušo. V vlogi knjižne duše namige za zanimivo branje razkriva Gaja Velušček. Nataša Gregorič, ZTKMŠ Brda je poskrbela za scenarij in režijo, skupaj z Matejem Srebrnič, Studio P.L.C. - Slednji je tudi avdio video producent.  Knjižno recenzijo je prispevala Gaja Velušček.

Vabljeni k ogledu v petek, 23. 4. 2021, ob 19. uri na Youtube kanalu Goriška Brda in na FB profilu Brda ter Občina Brda

***

 

Sodelujte z nami na Noči knjige 2021 – Odgovorite na vprašanja

Oglejte si video zgodbo Noč knjige 2021 – Ko se zbudiš… 10 vprašanj se nanaša na vsebino video zgodbe. Sodelujte lahko vsi. Pravilne odgovore na 10 vprašanj pošljite do 10. maja 2021 in se tako potegujte za nagrade.

Pošljite vaše ime in priimek, telefonski kontakt in e-naslov, ter odgovore na 10 vprašanj. Mladoletne osebe pa tudi dovoljenje vaših staršev, skrbnikov, na e-naslov: tic@brda.si   

Več o strinjanju z uporabo osebnih podatkov v skladu z GDPR – www.brda.si/gdpr

 

Da se bomo lažje našli v širnem morju medmrežja, bomo vse virtualne dogodke in objave posvečene Noči knjige 2021 označili z zaznamkom #nocknjige2021 kot tudi  #brda  #goriskabrda  

www.brda.si

fb: https://www.facebook.com/GoriskaBrda

Youtube: https://www.youtube.com/c/GorišaBrda/videos

svetovni dan knjige