Koledar dogodkov

Dogodek: Mar nam je za otroke: Intiniti Čuječi ples ter potopis Gambija

Datum: 25.09.2018
Ura: 18:00

Kraj: Dobrovo
Lokacija: OŠ Alojza Gradnika

Uvodna predstavitev INTINITI Dance Bliss Projekta za družine

*Skupno doživetje za družine (starše, nonote, strice, tete, sosede in OTROKE)*


V sklopu tokratne uvodne predstavitve, dne 25.9.2018
, boste v družini doživeli prve okuse Programa za otroke, ki se bo odvijal v petek 18.10.2018, namenjen otrokom iz vrtca in prvih dveh razredov OŠ Alojza Gradnika (Dobrovo v Brdih) in bo izveden v sklopu 4 dnevnega INTINITI Dance Bliss festivala www.intiniti-dance-bliss.com, ki se dogaja v Vili Vipolže in bo drugo leto potekal med 18. in 21.10.2018

Namen srečanja je preživljanje kvalitetnega skupnega prostega časa (družin in celotne skupnosti) na ustvarjalen način, ki vključuje telo, gibanje, svobodni ples, glasbo, potopisni izkušnje iz Gambije in izkušnjo čuječnosti - prisotnosti v sproščenem trenutku.

Izkustveno srečanje je namenjeno širšim družinam iz Goriške in zamejstva v Italiji, pa tudi posameznikom, ki bi radi preživeli lepe trenutke v zanimivem druženju.


PROGRAM 25.9.2018:

18:00 – 18:15: uvodna predstavitev čuječnosti in INTINITI Dance Bliss festivala (Urška Merljak)

18:15 – 18:45: potopisno predavanje Gambija in predstavitev aktivnosti Društva za otroke sveta (Mojka Budihna)

Utrinke vsakdana, predstavitve botrstva, ekološke rešitve in radostne združitve z ljudmi in okoljem Mojka povzema v dinamične pripovedi, ki jih preko predavanj predstavlja po vsej Sloveniji. To so malo drugačna » potopisna predavanja«, ki odpirajo srce in drugačne poglede na to malo deželico nasmejanih ljudi- Gambijo.

18:45 – 19:15: INTINITI Čuječi Ples za vse udeležence, po konceptu vsebin iz festivala INTINITI Dance Bliss (Urška Merljak)

INTINITI čuječi ples je vadba ČUJEČNOSTI (nepresojajoče sprejemajoče zavedanje dogajanja navznoter in zunaj posameznika), kjer zavestno usmerjamo pozornost v občutenju živosti tekočega trenutka. Preko naravnega, spontanega, ustvarjalnega in svobodnega giba ter plesnega izražanja skušamo priti do stanja, ko v prisotnosti izgine razmišljujoči plesalec in ostane le ples oz. polna prisotnost trenutka - kot to zelo lepo naravno živijo otroci. V stiku sami s seboj in svojim okoljem, se lahko zavestno popeljemo kamorkoli in živimo bolj polno vsakodnevno življenje ter imamo bolj pristne medsebojne odnose.


VODITA:

Urška Merljak, INTINITI, psihoterapija, mediacija in ples s.p.; društvo Krlina
Urška Merljak je univ. dipl. pravnica, mediatorka, specializantka integrativne psihoterapije in plesalka. svoje delo bazira na celovitem konceptu: telo – čustva - um – duša - zavest.
Opravlja, izvaja in vodi individualno psihoterapijo, izvensodno mediacijo, delavnice INTINITI čuječega plesa, srečanja INTINITI čuječi ples - skupina plesni pogovori (plesna terapija), posebej za podjetja in občine pripravlja programe za psihosocialno zdravje na delovnem mestu, organizira dogodke osebnega in poslovnega turizma (team building) s področja osebnostne rasti. INTINITI dance bliss mednardni 4-dnevni festival organizira po istem konceptu v Brdih od leta 2017 (www.intiniti-dance-bliss.com).

in

Mojka Budihna, Društva za otroke sveta
Mojka Budihna se kot botra deklici KUMBA BADJIE vsaj dvakrat na leto odpravi v Gambijo. Tesno sodeluje s slovenskim društvom »ZA OTROKE SVETA«, ter se druži z ljudmi, vpletenimi v celotno zgodbo izobraževanja in nudenja pomoči skoraj 350 otrokom.

LOKACIJA: Kabinet OŠ Dobrovo (pri jedilnici). Vhod je skozi glavni vhod.

VSTOPNINE NI!

Zaželjeni so prostovoljni prispevki za razvoj dejavnosti Društva Krlina (društvo za kakovost življenja krlina - prebujanje človekovega naravnega potenciala in praksa čuječnosti) in Društva za otroke sveta.

Priporočljivo: Zagotovite si mesto s prijavo družine, sosedov, prijateljev,.. :) na info@intiniti.si ali na 041 238 522 (Urška Merljak).