Koledar dogodkov

Dogodek: Razstava Dreamscapes - Podobe iz sanj

Datum: 15.12.2016
Ura: 19:00

Kraj: Dobrovo
Lokacija: Grad Dobrovo

Avtorica Dana Kodermac slika pokrajine, prizore in simbole podzavesti, ki so se ji predstavili v njenih sanjah. Sporočila slik so zakodirana v sanjski jezik simbolov, ki ga interpretiramo s pomočjo intuicije. Otvoritev razstave bo na klavirju spremljal Rok Marinič Podberšček.

Dana Kodermac (rojena junija 1989) je slovenska slikarka in ilustratorka. Rodila se je v Podsabotinu,  šolanje na Umetniški Gimnaziji – likovna smer pa je zaključila v Novi Gorici. Leta 2008 je bila sprejeta na Akademijo za likovno umetnost, ki jo je z zagovorom diplome tudi uspešno zaključila. Med študijskimi leti je odkrila simbolistične in nadrealistične umetnike, ki so vplivali na razvoj njenega sloga. 

Rok Marinič Podbršček se je rodil leta 1993. Klavirja se je začel učiti pri 16 pri Manuelu Figheliju, nato je šolanje nadaljeval pri Eriki Zavadlav v Glasbeni matici Gorica v Italiji in kasneje Aleksandru Rojcu. Zdaj se klavirja uči pri profesorici Hanni Nazarenki. Udeležuje se državnih in mednarodnih tekmovanj ter nastopa v Italiji in Sloveniji; kot pianist se lahko pohvali z dokaj razvito tehniko in občutkom za glasbeno obliko. Poleg klavirja študira tudi kemijo, sedaj obiskuje 1. letnik druge bolonjske stopnje Univerze v Ljubljani na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, kjer je lani z odlično oceno diplomiral iz organske kemije.

Dana Kodermac