Koledar dogodkov

Dogodek: Dobrodelna prireditev Poletje v kozarcu

Datum: 25.06.2016
Ura: 09:00 do 00:00

Kraj: Športno igrišče Čelo
Lokacija: Športno igrišče Čelo, blizu Gostilne Peternel

Poletje v kozarcuŽensko dobrodelno društvo briške »Busklce« organizira v soboto, 25. junija 2016 dobrodelno prireditev, katere zbrani izkupiček bo namenjen otrokom s posebnimi potrebami iz bolnišnice v Stari Gori. Gre za prvi tovrstni dogodek v Zahodnih Brdih, kjer so moči združili vinarji, gostinski in nastanitveni ponudniki, čebelarji, obrtniki, kmetje, kulturniki in krajani tega predela prelepe briške pokrajine. »Da bi sovrstnikom svojih otrok omogočili boljši jutri.« poudarjajo vsi v en glas.

»V našem lokalu že vrsto let zaposleni zbiramo denar za otroke v Stari Gori, tokrat smo se lokalni ponudniki odločili storiti večji in odločnejši korak, ker verjamemo, da si otroci s posebnimi potrebami zaslužijo čim bolj brezskrbno otroštvo, ravno tako njihovi starši,« pojasnjuje soorganizatorka prireditve Livjana Sirk.

Na dogodku bo sodelovala dvajseterica lokalnih vinarjev, šest čebelarjev, štirje gostinski in trije nastanitveni ponudniki. Svoje bodo pristavili tudi člani Planinskega društva Brda, amaterski igralci iz Srednjega, plesalke skupine Tince in Pupa zaplaš ter domači otroci.

Izdelki in pridelki, ki nam jih ponuja narava v dolini potoka Kožbanjšček, bodo predstavljeni in obiskovalcem na voljo na posebni mini tržnici. Seveda pa bo poskrbljeno tudi za gurmane! Pršut, šalam na maslu in frtalja so le nekatere jedi, ki jih boste lahko okušali s pogledom na briškega očaka Korado in v prijetnem objemu briške narave.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi otrokom v Stari Gori ponudimo lepši dan in nepozabne mavrične trenutke.

 

PROGRAM:

 

9.00 – 12.00 Pohod skupaj s člani Planinskega društva Brda

Obiskali bomo najlepše kraje v dolini Kožbanjščka: od naravnih bazenov imenovanih Kotline in naravnega spomenika Krčnik, do vasic in krajev z enkratnimi razgledi na dolino Kožbanjščka. Pripravili smo dve poti, krajšo in daljšo. Ob 12. uri pa se bomo skupaj okrepčali na športnem igrišču v Čelu.

 

13.00 Uradno odprtje dobrodelnega dogodka na športnem igrišču Čelo.

Predstavili bomo sodelujoče vinarje, čebelarje, lokalne kmete in obrtnike.

Na odprtju dogodka bo tudi nova kraljica rebule Katja Erzetič, ki je bila okronana na nedavnem Prazniku rebule in oljčnega olja v Višnjeviku.

Erzetičeva je odraščala in živi v Pristavem, vasici ob dolini Kožbanjščka.

 

13.00 – 19.00 Kulturni program

Obiskovalce bodo pozdravili učenci OŠ Dobrovo, amaterski igralci iz Srednjega, briški plesni skupini Tince in Pupa zaplaš, briški harmonikaši in vokalna skupina Kvintet Kvartin.

 

19.00 – 24.00 Ples s skupino Jodl ekspres 

 

Več informacij:

T: 031 267 498 (Erika), 041 506 581 (Jožica)
E: dolina.kozbanjscek@gmail.com
FB: www.facebook.com/PoletjeVKozarcu