Med 25. septembrom in 9. oktobrom 2021 se bo na temo Dober tek! zvrstilo več kot 350 dogodkov v 150 krajih širom po Sloveniji in v zamejstvu. V okviru letošnje teme Dober tek! želimo skupaj z vami odkrivati recepte za okušanje dediščine, povezane s kmetijstvom, pridelavo, nakupom, prodajo, pripravo ter uživanjem vsakodnevnih in prazničnih jedi, pa naj gre za nepremično, premično ali nesnovno dediščino. Od znanj in spretnosti do šeg in navad; od kulturne krajine do tržnic, kašč, črnih kuhinj in gostiln; od prvih kmetijskih orodij in priprav do kuharskih knjig in pogrinjkov. S temo Dober tek! se v Brdih pridružujemo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021. Slovenija si bo z nazivom prizadevala doseči boljšo kakovost življenja v naši regiji, in sicer s poudarjanjem edinstvene kulinarične kulture, izobraževanji za bolj zdravo in sonaravno življenje ter spodbujanjem inovativnosti v gastronomiji. V projektu sodelujejo različni deležniki, od muzejev, galerij, arhivov, knjižnic, nevladnih organizacij, vrtcev in šol, kot tudi posameznikov, ter v letošnjem letu vse, ki ste kakorkoli povezani z gastronomijo – pridelavo, pripravo in ohranjanje te edinstvene dediščine. Pestro izbiro aktivnosti in delavnic si lahko ogledate na sledeči povezavi: DEKD in TKD 2021 |