Polne košare češenj, glasba, ples in veliko veliko briške kulinarike ter lokalnih produktov bodo tudi letos mamili obiskovalce največjega in najbolj odmevnega praznika, katerega obišče tudi do 30.000 obiskovalcev iz vseh vetrov in ki smo ga medijem predstavili na sredini novinarski konferenci v Apartmaju Nostalgija v Imenju. Številni so spremljevalni dogodki, ki bodo ljubitelje češenj pospremili vse do vrhunca največjega briškega praznika, tradicionalne povorke etnoloških vozov, katere rdeča nit bo kulinarika: od tradicije pa vse do sezonskih lokalnih pridihov. Ves program lahko preverite na spletni strani praznikcesenj.si V letošnji ediciji v skladu s trajnostno destinacijo sledimo ekološkim smernicam: vsi materiali za pribor, kozarce in krožnike bodo iz biorazgradljivih materialov. Velja pa tudi omeniti dobrodelni pobudi: Od petka 17. maja pa vse do 27. maja, v sklopu Dnevov odprtih kleti, na portalu Siol.net poteka dražba vin, ki so jih podarili briški vinarji. V Kleti Brda pa bo od vsake prodane rebule 1 EUR namenjen v dobrodelno skrinjico. Izkupiček obeh akcij bo namenjen Ustanovi Mali Vitez. |