Vinar Aleks Simčič iz Vipolž v Goriških brdih je s svojo blagovno znamko v svet ponesel ime svojega očeta Edija Simčiča. Simčič poudarja, da so praktično vsi v panogi družinskih vinarjev začeli z ničle. Resda so nekateri imeli več infrastrukture, drugi manj, toda nihče ni imel infrastrukture, primerne današnjemu načinu pridelave vina. Naložbe v infrastrukturo oziroma objekte so izredno velike in čakajo vsakogar. Kdor še ni dal tega skozi, pa še bo. Odvisno je le od stila vina, ki ga želiš pridelovati, saj to določa, koliko česa potrebuješ, prostora in opreme. Če prideluješ zorjena vina, ki jih imaš dlje časa v kleti, potrebuješ bolj prostorno, večjo klet – za več sodov in več letnikov steklenic. Če pa se greš letni ciklus prodaje, je stroškov bistveno manj. Celoten članek si lahko preberete na: Vinar Edi Simčič. |