Izdelki iz sivke

VONJ POLETJA – Gojenje sivke in naravni izdelki iz sivke

Vas Vedrijan, ki leži na slemenu hriba, ponuja  poleg lepega razgleda od modrine morja, preko  Marijine Svete gore, do beline Alp in sinjine neba, še pomirjujoč pogled na sivko. Njen vonj  smo ujeli v naših izdelkih. Ponujamo vam trenutke čarobnosti poletja in pridih Mediterana skozi vse leto. Smo kmetija, kjer se ob češnji, trti in oljki, ukvarjamo tudi z gojenjem sivke. Kmetija je v pridobivanju certifikata ekološke pridelave oljk in sivke.

Iz  potaknjencem vzgajamo lastne rastline, jih posadimo in ob cvetenju z destilacijo pridobivamo eterično olje sivke in hidrolat. Smo prvi, ki smo »ustvarili« Briško esenco sivke iz Goriških Brd. Izdelujemo  naravna mila iz oljčnega olja, obogatena z eteričnim oljem sivke ali rožmarina ter naravne izdelke iz sivke, rožmarina in zelišč, ki jih sami gojimo (olje, hidrolat, solne kopeli, dišeče vrečke, čaji, itd.).

Vse to želimo deliti na naših delavnicah, kjer udeleženci začutijo sivko in njen čarobni vonj, saj delavnice potekajo na  kmetiji skozi vse leto. Organiziramo različne  delavnice. Med letom na delavnicah  izdelujemo naravno sivkino milo. Udeleženci spoznajo vrste, lastnosti in uporabnost sivke v vsakdanjem življenju. Seznanijo se z učinki eteričnega olja sivke, rožmarina in cvetne vode (hidrolata). Spoznajo različne macerate in njihov namen. Seznanijo se z prednostmi naravnega mila. Spoznajo način izdelave lastnega recepta. Spoznajo  in sodelujejo pri izdelovanju naravnega mila. Iz sivkinih stebel si izdelajo podstavek za milo. Prejmejo gradivo za lastno izdelavo. Možen je tudi ogled nasadov sivke.

Delavnice, ki jih organiziramo v času cvetenja sivke, udeležencem omogočajo sodelovanje na žetvi sivke, izdelavo sivkinih venčkov, butaric in šopkov ter raznih okrasnih elementov. V času žetve je možen tudi ogled postopka destilacije.

Udeleženci imajo možnost nabave izdelkov iz sivke v domači 'trgovinici'.

Dovolite si začutiti popolnost narave v naših izdelkih »Vonj poletja«, pridelanih  in izdelanih na kmetiji Marinič v Vedrijanu št. 9, tudi z vašim aktivnim sodelovanjem na delavnicah.

Idealna skupina za delavnico je od 10 do 12 oseb, cena delavnice je 20 €. Za skupine organiziramo delavnice po dogovoru.

Kontakt:
Vedrijan 9, 5211 Kojsko
tel.: +386 (0)31 784 188
+ 386 (0)41 898 794
e-mail: vonjpoletja@gmail.com
www.vonjpoletja.si